Лек жребий за "Отбор на надеждата на световното в Глазгоу

Ейре, Литва, САЩ, Гърция и Швеция са съперници на нашите

Лек жребий за "Отбор на надеждата на световното в Глазгоу

„Отбор на надеждата” ще срещне преодолими съперници в първата групова фаза на тазгодишното световно първенство по футбол за бездомни хора, което ще се проведе в шотландския град Глазгоу от 10 до 16 юли. Водач в група D е тимът на Ирландия, който българският състав победи миналата година в последния си мач от шампионата в Амстердам – финала за купата на Армията на спасението. Останалите съперници на „Отбор на надеждата” са от Литва, САЩ, Гърция и Швеция. „Радостно е, че в нашата група не попадна нито един отбор от „голямата четворка” – Бразилия, Чили, Мексико и Португалия. Съперниците ни са преодолими и това ни позволява да атакуваме първото място групата. В случай че успеем, ще избегнем четирите най-силни състава и във втората групова фаза, а това ни отваря пътя към топ 8 на предстоящия Мондиал”, коментира националният селекционер на „Отбор на надеждата” Младен Христов.

Миналата година българските национали постигнаха най-доброто си класиране до момента – девето място от 47 състава на шампионата в Амстердам. При останалите си три участия те завършиха съответно на 14-о място (Мексико 2012), 17-о място (Полша 2013) и 12-о място (Чили 2014). 

Същевременно компанията „Спортс Мениджмънт България”, която менажира „Отбор на надеждата”, поднови всичките договори със корпоративнти партньори на тима и подписа един нов. Генерален спонсор на отбора отново ще бъде „Теленор”, а основен – бензиностанции ЕКО. Спонсор остава и „Дънди Прешъс Металс”. Останалите партньори са ресторанти „Виктория”, „Нестле”, „Юнион Ивкони”, минерална вода „Банкя”, спортна екипировка „Мишо” и „Бестимекс”. Наскоро „Спортс Мениджмънт България” подписа контракт и с фирмата за мъжка мода Adelly.    

Тази година посланици на „Отбор на надеждата” ще бъдат певицата Михаела Филева и най-успешният български волейболен треньор Радостин Стойчев. Двамата ще присъстват на пресконференция на тима на 26 май (четвъртък) от 11:30 часа в столичния „Парк хотел Витоша”.  
България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки