Сензациите на пресата: Стойчо Стоев на преговори в Гърция

Нови жалби срещу ЦСКА, Христо Янев пропуска началото на подготовката за новия сезон

Сензациите на пресата: Стойчо Стоев на преговори в Гърция

Сензациите в родната спортна преса на 30 май, понеделник, 2016 година:

Меридиан мач: Стойчо Стоев отиде на преговори в Гърция

Стойчо Стоев оче­видно няма да се за­държи дълго без ра­бота след освобожда­ването си от Левски. Вчера специалистът пропусна церемония­та „Футболист на футболистите", в ко­ято той зае трето място при треньори­те. Официалната причина бе, че той е на преговори в чужбина с клуб.

По информация на „Меридиан Мач" почти сигурно става въпрос за гръцкия Левадиакос. Тимът е в средата на класира­нето и със сигурност ще търси промяна. Ако всичко се окаже така и Стоев действително подпише с гърците, то той ще е вторият български наставник в послед­ните години след Георги Василев, който работи в този клуб.

Стойчо Стоев бе освободен едва пре­ди няколко седмици от „Герена" след ре­шение на Управи­телния съвет на „сините". Имаше вариант, при който да води отбора до края на сезона, но бе предпочетено да бъ­де заместен от Люпко Петрович още се­га.

Стандарт: Нови жалби срещу ЦСКА

Жалби срещу хибридното ЦСКА в УЕФА валят като дъжда, който се изля над страната в последно време. Те идват от кредитори, които не искат да останат с пръст в уста, ако сегашното дружество потъне в нещото.

Първи срещу схемата на Гриша Ганчев скочи Сашо Томов, а след него писмо е пратила и адвокатка. Както е известно в петък бе регистрирано "ЦСКА 1948", то от своя страна стана собственик на "ПФК ЦСКА София", с което име има намерение да се върне в елита. По последното дружество се крие "Литекс", чийто лиценз и играчи ще се ползва за елита.

За капак пък в петък вечерта адвокат Радослав Василев обяви, че Ганчев също имал намерение да предложи оздравителен план за сегашното дружество. Преди това единствено Васил Божков гарантира, че има такъв.

Тема спорт: Христо Янев няма да присъства на старта на подготовката

Треньорът на ЦСКА Христо Янев може да пропусне началото на лятната подготовка. Отборът се събира за медицински изследвания на 13 юни, а ден по-късно пътува за Тетевен, къ­дето ще проведе първия си ла­гер.

По същото време обаче Янев ще има ангажимент във връзка с курсовете за лиценз УЕФА "Про", които кара в момента. Негова задача ще е да изгледа и анализира мачове от Ев­ропейското първенство. За целта 37-годишният наставник ще пътува до Франция. Той е разпреде­лен да гледа срещи от груповата фаза в Лион. Те са общо 4, но Янев вероятно ще присъства само на първите две от тях. На 13 юни е среща­та Белгия - Италия, на 1б-и са Ук­райна - Северна Ирландия, на 19-и Румъния - Албания, а на 22-ри - Унгария - Португалия.

Наставникът ще води отбо­ра и през новия сезон, когато се очаква 31-кратните шампиони да са в А група. Предложеният от адвокатите на ЦСКА вари­ант за бъдещето на армейците е напълно законен и няма причи­на клубът начело с Гриша Ганчев и Христо Стоичков да не бъде допуснат до елита за новия се­зон. Новината би трябвало да се обяви официално в срок от 4 до 10 дни.

7 дни спорт: Локо (Пд) иска Везалов

В Локомотив (Пд) вече работят по селекцията. Според 7 дни спорт в трансферните планове на черно-белите попада защитникът Димитър Везалов, който до момента игра във втородивичионния полски Заглембе.

Според запознати той има договор за още една година, но е изразил готовност да се завърне в България. По непотвърдена информация нещата около привличането на Везалов на Лаута са в напреднала фаза. На Лаута водят преговори и с още един централен бранител. Става въпрос за футболиста на Славия Димитър Пиргов. Той става свободен агент и от лагера на черно-белите са го оферирали.

Пловдивчани имат интерес и към по-големия брат на Димитър - Илко Пиргов. Стражът на Берое обяви, че напуска тима от Стара Загора.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки