Сензациите в пресата: ЦСКА уволни звезди на купон

И още: "Левски си връща Исмаил Иса", "И Славия поиска крило на Ботев", "Предлагат на Левски защитник от Наполи"

Сензациите в пресата: ЦСКА уволни звезди на купон

Сензациите в българските спортни издания от днес, вторник, 31-и май 2016 година:

 

"Меридиан мач": ЦСКА уволни звезди на купон

 

Изключително, скандален ход да се раздели с  някои от основните си футболисти  предприе спортно-техническото ръководството на ЦСКА. След купона с феновете по случай връчването на титлата за шампион на Югозападната В група на играчите е било казано, че всеки един от тях трябва да говори насаме с треньора Христо Янев, от когото да научи съдбата си. Един от първите изгонен бил голмайсторът Костадин Хазуров, отличил се с 36 попадения. 

 

Скандално изгонен от Гриша Ганчев е и капитанът Александър Бранеков, отказал преди година оферти от „А" група и чужбина, за да помогне на „червените".

 

"Меридиан мач": Предлагат на Левски защитник от Наполи

 

Една от основните задачи на Левски през лятото ще бъде да се намери нов централен защитник. "Сините" вече взеха крилото Хеан Деса и сега са насочили всички сили в това да вземат силен бранител. Извън него ще се търсят и още 1-2 имена за засилване на конкуренцията.

 

По информация на "Меридиан Мач" на "сините" е предложен футболист, който е собственост на един от големите клубове в Италия, а през миналия сезон не е играл на Апенините, тъй като е бил преотстъпен. На това описание отговаря най-точно 24-годишният бразилски защитник Бруно Ювини. Той е собственост на вицешампиона Наполи, но през завършилата кампания е играл за холандския Твенте. Там той е записал участие в 33 от 34 мача, което е страхотно постижение. Ювини е играл доста силно, макар че защитата на Твенте е третата най-слаба в Ередивизие. От ръководството на бившия шампион на Холандия имат намерение да го задържат. Дали това ще се случи обаче не е много ясно, тъй като той иска да играе в евротурнирите. Именно това е факторът, който може да го доведе на "Герена", ако разтрогне с Наполи или се договори сделка за преотстъпване.

 

На този етап това е само едно от предложените имена. През следващите дни "сините" ще изгледат доста записи преди да се вземе окончателно решение кой да бъде привлечен. Самият играч също трябва да има желание да дойде в София.

 

"Стандарт": Чистка блокира спасението на ЦСКА

 

Чистка на футболисти ще превърне в химера оздравяването на ЦСКА. Сегашното дружество има забрана за трансфери и няма как да бъде спасено, ако остане без нужния брой играчи за лицензирането. Сред ненужните се оказа и Костадин Хазуров, въпреки че се скъса да вкарва. Нападателят обяви, че се разделя с "армейците" след победа 6:1 над "Миньор" във "фейсбук", но по-късно стана ясно, че това не е по негово желание. Стоян Колев сложи край на кариерата си, а вратата по-рано бе посочена на Николай Дичев и Александър Александров. Бройката се увеличи с Александър Бране-ков, чакат се и други. А Николай Цветков - Демона, Милен Кикарин и Васко Попов са научили, че ще бъдат пратени в дубъла на новото дружество. 

 

"Тема спорт": Левски си връща Исмаил Иса

 

Левски направи своебразен удар в селекцията, като уреди Исмаил Иса. Завръщането на централния нападател на "Герена" ще бъде гарнирано с още един футболист от Берое - Стивън Петков. Крилото е юноша на Левски. Двамата не подновиха договорите си със старозагорския клуб и ще преминат на "Герена" като свободни агенти. Те вече са провели разговори с директора на "сините" Георги Иванов и ще подпишат със столичани до дни.

 

Пристигането на Иса и Петков означава, че "сините" вероятно ще се разделят с някои от африканските си нападатели - Бабатунде Адениджи, Франсис Нар и Джъстин Менголо, тъй като Венцислав Христов си осигури оставане в Левски за поне още една година.

 

На "Герена" вече имат един нов играч. Още преди края на първенството клубът привлече 22-годишния перуанец Хеан Деса.

 

"Тема спорт": И Славия поиска крило на Ботев

 

Славия може да привлече крилото на Ботев Пд Божидар Васев. Договорът на 23-го-дишния футболист с канарчетата изтича и той обяви след последния мач от А група с Лудогорец (2:1), че няма да остане през следващия сезон. Ръководството на белите вече е отправило оферта към сина на Юри Васев. Очаква се развитие около сделката да има в началото на юни. За подписа му столичани ще трябва да се преборят с друг тим от А група - Черно море. Треньорът на моряците Никола Спасов е провел разговори с Божидар още преди седмица, като все още изчаква решението му.

 

Според запознати Васев е раздвоен къде да продължи кариерата си. Ако приеме офертата на варненци, той ще се събере на "Тича" с брат си Андреас, който е част от клуба от една година. Подпис със Славия обаче ще му даде възможност да играе в Лига Европа. Именно това сериозно блазни външния полузащитник, който е юноша на столичани. Той дебютира в професионалния футбол точно с екипа на белите през май 2011 година в мач срещу Видима (1:2). Тогава Божидар се появи като резерва в 44-ата минута на мястото на Даниел Пеев. Бившият младежки национал има още две срещи за тима от "Овча купел", които са през същия сезон - срещу Сливен (1:1) и Монтана (0:1). 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки