Новият ЦСКА ще домакинства на "Армията"

"Армейците" ще имат дублиращ отбор във Втора професионална лига

Новият ЦСКА ще домакинства на "Армията"

На 99% е сигурно, че ЦСКА ще играе домакинските си срещи в А група на "Армия­та". На този етап обаче е за­явен националният стадион "Васил Левски". Причината е, че съоръженията, ползвани от червените в Борисовата градина и базата в Панчаре­во, все още са вързани с дого­вор към старото дружество ПФК ЦСКА АД, което се очак­ва да бъде обявено в ликвида­ция.

Дори обаче да не се стиг­не до фалит в близките два месеца, настоящият договор за базите ще бъде развален и ще се подпише нов между ФК ЦСКА-СОФИЯ и Министе­рството на спорта. Така ЦСКА ще може да изиграе още първия си домакински мач в А група на "Армията".

Гриша Ганчев обяви по вре­ме на срещата с феновете вчера, че има много сериозни намерения за пълна рекон­струкция на стадиона. Така­ва може да стартира малко след като бъде подписан нов договор с Министерството на спорта.

Новият ЦСКА ще има дубъл във Втора професи­онална лига. Така армей­ците ще са вторият елитен тим, който ще си позволи това нещо след Лудогорец.

От БФС вчера обявиха, че ПФК ЦСКА АД няма как да играе в Б група на този етап, защото не отговаря на усло­вията за получаване на професионален лиценз. Все пак клу­бът може да подаде докумен­ти за Втора лига до края на месец юни. Дори това да се случи, вероятността да полу­чи лиценз е нищожна.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки