Мипивое Новакович пак ще мъчи сините

Мъри Стоилов даде препоръки на Левски за успех срещу Марибор

Мипивое Новакович пак ще мъчи сините

 Марибор се превърна в хегемон на словенския футбол. Тимът доминира на домашната сцена от средата на 90-те години на миналия век. А през изминалата кампания добрият познайник на Левски Олимпия Любляна успя да прекъсне серията на виолетовите от пет поредни титли. Марибор зае второ място - с 68 точки, на 6 зад шампиона. Тимът на Дарко Миланич обаче не остана капо - взе купата на страната, след като на финала надви с дузпи Целе.

На "Людски врът" на 14 юли сините ще зърнат позната физиономия, от която са патили - централния нападател Миливое Новакович. Той е опъвал мрежата им, докато се състезаваше в Литекс под ръководството на... Люпко Петрович. Така че сърбинът трябва да има рецепта за неговото опазване, ако ветеранът започне като титуляр. Защото на върха на атаката доста често си партнират бразилецът Таварес, както и френският гигант - високият 190 сантиметра Жан-Филип Менди.

През изминалата кампания последният вкара 17 гола в първенството. Марибор обаче бе отслабен  -звездата на тима от миналата кампания Агими Ибраими премина като свободен агент в... Астана при Станимир Стоилов. Македонският нападател взе участие в 27 мача, в които се разписа 10 пъти. Ясно е, че Мъри е черна котка за Марибор, защото през миналия сезон го елиминира в пресявките за ШЛ след поражение с 0:1 в Словения и успех с 3:1 в Казахстан.
 
Затова сините съвсем спокойно могат да се допитат до Стоилов, който да им разкрие някои слабости на словенците. Мъри посочи, че тимът от "Герена" има шансове за краен успех. "Ако Левски умее да играе футбол и да се надиграва, ще отстрани Марибор. Най-напред обаче е необходимо словенците да бъдат разузнати много добре - до последния детайл. Ние доста наблегнахме на този компонент, така да се каже бяха ни като прочетена книга. Много добре леко ги позатворихме в първия мач. Те разчитат предимно на бековете да пробиват по фланговете и ако ги затвориш, се лутат в средата на терена. Тогава Марибор бяха с друг треньор, но сега стилът им на игра е същият. В кръга на шегата аз им отмъкнах най-добрия играч - Ибраими, така че на Левски ще е по-лесно", заяви пред "Тема Спорт" Стоилов.  
Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки