Александър Димитров: Въпросът с Мапуку никога не е стоял на дневен ред

„Стивън Петков не ми влиза в плановете - или ще преотстъпим, или ще разтрогнем”

Александър Димитров: Въпросът с Мапуку никога не е стоял на дневен ред

Наставникът на „Берое“ Александър Димитров застана пред журналистите след контролата с „Дунав“. Вижте мнението му за мача, подготовката и селекцията:

– Г-н Димитров, впечатленията ви от този първи двубой на „Берое“?

– Горе-долу очаквах нещо подобно да се получи. Целта бе видя новите състезатели. Къде сме сбъркали, но от един мач няма да си вадим изводите. Oт втората част съм по-доволен, защото имахме много повече скорост. Голът на „Дунав дойде от детинска грешка. Аз винаги съм казвал, че трябва да се изтърпят грешките на растежа. Млади момчета – ако сега ги зачеркнем къде отиваме? Малко сме тежки, малко сме тромави, но периодът е такъв. Не сме готови за Лига Европа – много е рано още да говорим за каквото и да е. Целта бе да се видят новите състезатели и до колко стратегията на игра, особено във фаза атака ще пасне на тези играчи. Това, което сега видях е, че ние стигаме до наказателното поле и е добре, но оттам нататък липсва последния пас и завършващия удар, което на този етап е нормално.

– Доволен ли сте от самата подготовка до този момент?
– Да, всичко върви по план. Всичко върви така, както е планирано, така че няма проблем.

– След червения картон решихте да останете с човек по-малко поне през двете части…
– Да, нормално. Това може да ни се случи и затова използвам контролата – да използваме колкото се може повече неща. Аз се бях спрял на една тактическа схема, която е нова за отбора. Трябва да използваме и други варианти. Това е, че нямаме достатъчно време за експерименти и това ни е големия проблем, но такава е ситуацията.

– Всички ли ще бъдат картотекирани за първия кръг на Лига Европа?
– За съжаление – не. Нито Ради Кирилов, нито Като могат да са картотекирани. Направиха добри впечатления. Аз мисля, че новите попълнения оставиха добри впечатления.

– Ще търсите ли нови футболисти? Има информация, че „Берое“ интерес към Мапуку. До колко е вярно това?
– Вижте, аз не мога да адмирирам това, че ще напуснеш клуба със скандал и после ще искаш да се връщаш. Не го разбирам. Да, има качества, но аз поговорих с някои от състезателите, за да разбера как се е държал в съблекалнията, как се е държал в тренировъчния процес и това, което чух мен не ме задоволява. Като качества не споря – бил е добър футболист, но не е важно какъв си бил, а какъв си. Пожелавам му успех. Да, ще търсим нови попълнения. В тази контрола видях някои неща, които не ми харесват. Ще търсим нови хора, но не много. Колкото за Мапуку – никога не е стоял на дневен ред.

– Офанзивни футболисти ли търсите?
– С оглед на това, че за 60 минути вкарахме само 1 гол мисля, че можем да засилим офанзивната мощ на отбора. Имаме нужда.

– Какво е положението със Салим Керкар?
– Той е контузен и дълго се лекува от тази контузия, която е тежка. Нека се възстанови и мисля, че ще искам да го видя, защото за него знам, гледал съм го, той е един от добрите футболисти. Добър характер е и никога не е правил проблем. Дано се оправи бързо и ще искаме да го видим. Контузията все пак е тежка, сложен процес, операция втори път и ще му трябва време, а ние нямаме никакво време.

– Каква е ситуацията със Стивън Петков?
– Тренира с нас, защото договорът му изтича догодина, но или ще го преотстъпим, или ще разтрогнем. Не ми влиза в плановете чисто по спортно-технически причини.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки