В Чехия: Грандове на опашка за български талант

Вижте подробности

В Чехия: Грандове на опашка за български талант

Младият български защитник на чешкия клуб Лишен (Бърно) Мартин Керанков попадна в полезрението на два от водещите местни отбори, след като в директните мачове в юношеското първенство показа качества и беше над всички.

Роденият през 2006-а година в Бургас и юноша на Черноморец Мартин Керанков играе като централен защитник, но може да бъде използван и като ляв бек заради удобния му ляв крак. Но ръстът му от 193 см безспорно му дава предимства за сърцето на отбраната. В чешкия тим той се състезава за две формации – U18 и U19.

Един от отборите с интерес е Виктория (Пилзен), а другият Сигма (Оломоуц). Виктория (Пилзен) преди няколко седмици беше разгромен с 6:2 от отбора на Лишен при най-големите юноши до 19 години. Въпреки че е още на 17 години навършени, бургазлията изведе с капитанската лента своя отбор и беше най-добър на терена. Срещу Сигма (Оломоуц) тимът от Бърно падна минимално с 1:2, но отново продуктът на школата на "акулите" показа зрялост, борбеност и скорост в мача, вкара и гола за тима си, с което заслужи поздравленията.  Със силните си игри, централния защитник Керанков си заслужи не само внимание от грандовете, но вече има на масата и предложение за първи професионален договор.

При по-малките – в първенството "U18 Елит" тимът на Лишен е на 2-о място и се бори за титлата, изоставайки на 3 точки от Спарта (Прага). След близо две седмици обаче им предстои директен сблъсък. При победа златните медали и шампионската купа ще заминат за Бърно.

"Естествено, до лятото Мартин остава в Бърно, където се чувства много добре. След това ще разгледаме всички оферти и ще преценим кое ще е най-доброто за него. За момента е рано да се говори какво е бъдещето му. Ако треньорите удържат думата си да бъде взет за подготовката с първия тим, това ще бъде чудесно", коментираха близки до таланта.

Клубът от Бърно разполага с най-голямата академия в Югоизточна Чехия, а първият им тим е на 8-о място във втора дивизия. Клубът обаче е известен с това, че налага млади таланти в първия тим и след това ги продава. Има също така втори и трети отбор, които се състезават в по-ниските нива.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки