Ботев не може да играе на Коматево, докато не постави осветление

Подготвен е нов проект за Наредба за първенствата и турнирите, който предстои да бъде приет

Ботев не може да играе на Коматево, докато не постави осветление
Подготвен е нов проект за Наредба за първенствата и турнирите, който предстои да бъде приет, съобщиха от БФС на пресконференция в четвъртък. Ще бъде обсъден въпроса с преминаването в различните лиги, формирането на шампион и неговите подгласници. Това е правната основа, върху която БФС стъпва, и използвам думата за рестарт на първенствата и за по-добро представяне на националните отбори, каза изпълнителният директор Борислав Попов.
 
„На 6 юни се прие решение, с което се закриха първенствата от А група, Б група и аматьорските футболни групи, включително се отмени действащата Наредба за първенствата и турнирите. С решението на 6 юни и закриването на първенствата се създаде нова професионална група – Първа професионална лига, която е в състав от 14 отбора, прочели сте техните имена. Създаде се Втора професионална лига с до 16 отбора и аматьорска лига с 4 подлиги. Във връзка с попълването на тези групи Изпълкомът реши да се поканят в ППЛ 4 отбора, които са получили професионален лиценз. Тъй като промяната в лицензионните документи не може да стане сега, нейната процедура е някъде септември-октомври, от всички отбори, които са получили лиценз за А и Б група, изпълкомът покани 4 отбора. Изискването е стадионите да имат осветление, за да се покрият изискванията с телевизионния оператор. Във Втора професионална лига са до 16 отбора, които са получили лиценз за Б група или които са получили лиценз с влизането си от В група”, допълни той.
 
Първенството в Първа професионална лига започва на 30 юли, във Втора професионална лига – на 7 август. След това започват и се структурират и аматьорските лиги. До 15-20 юли може да се подават документи за Втора лига. Конкретна дата не мога да кажа. В трета лига няма лицензиране. В новата наредба, която ще приеме изпълкомът, ще постави сроковете.”
 

„Има комисия, която обикаля стадионите. До 2 седмици ще има отговор. Дават им се предписания. Ако Ботев не сложи осветление, няма да може да играе там, докато не спази изискванията”, казаха от БФС.  

Илиан Илиев: Най-важното е, че не получихме гол от Пирин

"Липсваше ни последния удар, за да победим", каза треньорът на Черно море

Храбър Пирин спря и Черно море (ВИДЕО)

"Моряците" с претенции за червен картон

ЕУФОРИЯ НА "ТИЧА": Мощен Черно море преби Левски с 3:1 (ВИДЕО)

"Моряците" отново са втори

Допълнителни мерки за сигурност на "Тича" за Левски

От Черно море обявиха важна информация

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки