Всичко опира до класа, а сините я нямат

Левски можеше да елими­нира Марибор с подкрепата от публиката, но продъл­жаване напред нямаше да промени факта, че на този тим му липсва класа

Всичко опира до класа, а сините я нямат

Левски - Марибор бе решен от тънките моменти. Голя­ма част от тях бяха създаде­ни от сините, но в крайна сметка радостта бе за сло­венците. Просто защото всичко опира до класа и каче­ствени играчи. Затова и пър­вата смяна на Люпко Петро­вич бе в 79-ата минута, въп­реки че от 68-ата Левски се нуждаеше от гол, за да продължи напред.

А на пейка­та на сините имаше само двама, които на книга можеха да направят нещо - Адениджи - централен нападател, който все още няма гол за Левски, и Хеан Деса - подписа с клуба още през май, но си спести една седмица от под­готовката заради докумен­тални проблеми, а за капак след това се контузи. Дока­то треньорът на Марибор Дарко Миланич имаше гото­ви смени - пуска Байде, който десет секунди по-късно раз­минава без проблеми Сашо Александров, центрира точ­но и остро и след няколко ми­га топката е в мрежата на Йоргачевич...

Същото се отнася до опи­та и моженето - Кабха майс­торски смъкна на земята още в 15-ата минута Венци Хрис­тов и съдията не посмя да да­де дузпа. А Александър Алекса­ндров отнесе с влизане в гър­дите Новакович и бе късмет­лия, че дори не бе изгонен. И като споменахме Новакович - вижте неговото движение при гола на Марибор, а и при ситуацията за дузпата (също­то важи и за Таварес). На 37-години той показа, че още го може и не случайно толкова време е бил в Бундеслигата. Измъкването му от Пиргов и Александров бе толкова еле­гантно, колкото и ударът му с глава. И като направим сравнение - да, Венцислав Христов играе и с двата кра­ка, излиза на положения, но голът си остана мираж.

Левски можеше да елими­нира Марибор с подкрепата от публиката и с ходовете на Петрович в двата мача. Бе близо до това. Но продъл­жаване напред нямаше да промени факта, че на този тим му липсва класа.

Янаки Димитров, "Тема спорт"

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки