Дунав се завръща след четвърт век в елита срещу абсолютния дебютант Верея

Веселин Великов без четирима за старта на "Лудогорец Арена"

Дунав се завръща след четвърт век в елита срещу абсолютния дебютант Верея
Треньорът на Дунав Русе Веселин Великов заяви, че тимът му е готов за днешното домакинство на Верея. Това ще е първият двубой на драконите в елита след 25-годишно отсъствие. Затова и настроението в отбора е приповдигнато. Последният двубой на русенци в А група бе загубата с 1:3 от Янтра Габрово през 1991-ва.
 
"Всички в Дунав са в бойна готовност. Готвим се за мача в събота. Настроени сме на вълна елитен футбол, за добър мач и да се поздравим с победата в неговия край", заяви Великов.
 
Специалистът призова феновете за подкрепа, въпреки че двубоят ще се проведе на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Това се налага, тъй като градският стадион в Русе все още не разполага с осветление.
 
"Не сме виновни нито ние в отбора, нито ръководството на клуба, че няма да играем в Русе. За съжаление такива са правилата. Надяваме се обаче повече хора да ни подкрепят в Разград. Имаме нужда от тази подкрепа", коментира още Великов.
 
Любопитното е, че за първи път в историята си Дунав ще домакинства в елита извън Русе - преди това неизменно е приемал противниците си или на Градския стадион, или на "Дунав".
 
Треньорът  добави,  че  е проучил добре състава на Верея. "Наясно съм, че разполагат с много добри футболисти. Там подновиха почти изцяло отбора. Напоследък се подсилиха и с много добри крила в лицето на Илиян Йорданов и Момчил Цветанов", отчете Великов.
 
За старта на първенството той няма да може да разчита на четирима играчи. Това са невъзстановените от травми Атанас Атансов, Георги Кременлиев и Янислав Иванов. От групата отпадна и младока Стефан Митев.
 
Билетите за двубоя, които са на цена 5 лева, ще се продават в магазин "Sportlic" на бул. "Цар Фердинанд" №3 в Русе, както и на базата на Лудогорец до 14:00 часа. След 17 часа те могат да бъдат набавени и от касите на стадиона в Разград.
 
Треньорът на Верея Александър Томаш ще заложи като титуляри срещу Дунав на последните си две попълнения -игралия за последно в ЦСКА Момчил Цветанов и миналия преди време през Левски Илиян Йорданов. Те подписаха с тима в началото на седмицата, но специалистът ще им гласува доверие на "Лудогорец Арена". Те ще играят по двата фланга на нападението.
 
Атаката на старозагорци ще води взетият под наем от Локомотив Пловдив нападател от Кот д'Ивоар Адама Гуидала. Той ще бъде подпомаган от втора позиция от взетия от Динамо Тираспол молдовец Александър Пасченко. Двойка дефанзивни халфове ще са капитанът и бивш футболист на Берое Елиаш, заедно с дошлия от третодивизионния Сливнишки герой Светослав Диков. Тандем в сърцето на отбраната ще са Мирослав Енчев, присъединил се към старозагорци от Ботев Гълъбово, и Костадин Слаев, привлечен от Банско. На десния фланг на защитата ще е друг, акостирал при заралии от козлите, състезател Илия Мунин. Отляво ще действа Здравко Илиев.
 
Вероятни състави:
 
Дунав: Луков, Джалилов, Милчев, Д. Стоянов, Ант. Огнянов, Димов, Раденцов, С. Георгиев, Ненов, Бр. Костадинов, Будинов
 
Верея: Колев, Мунин, Енчев, Слаев, Илиев, Диков, Елиаш, Цветанов, Пасченко, Йорданов, Гуидала
 

Рефер: Георги Кабаков, Пловдив 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки