Литекс потегли с млада гвардия за Букурещ, още двама отпаднаха заради травми

Освен Небойша Йеленкович, в града на люляците останаха да тренират на облекчен режим Васил Божиков и Томи Костадинов

Литекс потегли с млада гвардия за Букурещ, още двама отпаднаха заради травми
Заради леки травми още двама футболисти на Литекс отпаднаха от сметките на старши треньора Христо Стоичков за контролата със Стяуа. Освен Небойша Йеленкович, в града на люляците останаха да тренират на облекчен режим Васил Божиков и Томи Костадинов. От клуба съобщават, че "здравословните оплаквания" на въпросните футболисти не са сериозни, но треньорският щаб предпочете да не рискува с пускането им в игра, докато не се възстановят напълно. Така за Букурещ потегли група от 21-ма футболисти, в която преобладават младоци и юноши от школата.

Престижната контрола със Стяуа ще бъде официалното представяне на румънския гранд пред собствена публика. Освен няколко хиляди души публика, на трибуните на стадион Генча в неделя в 20.45ч се очаква да дойдат и няколко бивши играчи на Литекс като Еуген Трика и Валерио Ракита. Големият приятел на Камата - легендата Георге Хаджи, също ще направи всичко възможно да се срещне със своя бивш съотборник от Барселона. Начело на домакините от скоро е друг ексоранжев играч - амбициозният Лауренциу Регенкампф. Към срещата очаквано има засилен медиен интерес и тя ще бъде предавана по местна телевизия PRO TV.
 
Досега Литекс и Стяуа са се срещали 3 пъти в приятелски срещи. Балансът на ловчанлии е 1 победа, 1 равен и 1 загуба. През 2000-та година оранжевите губят мача си с 0-2 по време на турнира в италианския град Норча, но на следващата зима се реваншират и разгромяват румънците с 4-2 на финала. Два гола за успеха тогава вкарва Христо Йовов, по един добавят Зоран Янкович и Илия Илиев. През лятото на 2007г. двата тима се срещат по терените в Холандия и завършват при нулево реми.
 

Играчи на румънския клуб определено са оставили значима следа в клубната история на Литекс. През 1999г. шампион на България стана Регенкампф. Два сезона по-късно купата на страната вдигна Валериу Ракита, а през 2004г с голяма заслуга за трофея беше Трика. Наставникът Михай Стойкица бе начело на оранжевите за няколко месеца и остана в спомените на феновете с налагания атрактивен и нападателен стил на игра. В Стяуа пък са играли бившите футболисти на Литекс Живко Желев и Крум Бибишков. 

Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки