Мис национален отбор на 20 ноември в Русе

Днес, в Заседателна зала на Община Русе се състоя пресконференция по повод третото издание на конкурса „Мис национален отбор“, който тази година ще се проведе в „Булстрад Арена“ на 20 ноемвр

Мис национален отбор на 20 ноември в Русе
Днес, в Заседателна зала на Община Русе се състоя пресконференция по повод третото издание на конкурса „Мис национален отбор“, който тази година ще се проведе в „Булстрад Арена“ на 20 ноември. На събитието присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности на Община Русе Иван Григоров, Магдалина Георгиева – продуцент на формата „Мис национален отбор“, Евгени Игнатов – виден лекоатлет, Елеонора Гурбанова – треньор по лека атлетика, Ваня Запрянова – Мис национален отбор по волейбол, Радост Стоянова – сегашна претендентка в конкурса и многократна шампионка по лека атлетика.
 
 “Мис Национален отбор” е български авторски телевизионен проект, който търси и намира талисмани за националните отбори по футбол, волейбол и баскетбол. „Това не е обикновен конкурс за красота, а конкурс с кауза“, сподели г-жа Георгиева. “Мис Национален отбор 2016” търси момичетата, които са достойни да застанат до най–добрите български спортисти и да представят България по нетрадиционен начин пред света в следващите две години. Водещ на събитието, в което участие ще вземат 16 претендентки, е Орлин Павлов. Те ще се състезават в 5 различни и атрактивни дефилета – първото ще е  със специално ушити тоалети от студенти по мода в Националната художествена академия, тур по бански костюми, официални рокли, дефиле стил „Молен Руж“ и ще завършат със спортно дефиле.

„Тази година екипът на продукцията реши да разшири формата на събитието, като включи ученици и студенти, на които ще им бъде предоставена сцената в началото на шоуто“, сподели Магдалина Георгиева. По този начин „Мис национален отбор“ реши да подкрепи масовия спорт в град Русе, където се провежда инициативата. Организаторите искат тазгодишната проява да се превърне в истински празник на спорта и достоен финал на поредицата от събития в рамките на  инициативата „Русе, европейски град на спорта 2016“.
От една страна избраните талисмани на отделните национални отбор не само ще посрещат и ще присъстват на големи състезания в тяхна подкрепа, но и допълнително активно ще популяризират спорта сред своите връстници - студенти и ученици.

От друга страна във връзка с разширяването на формата, заедно с треньори от спортните клубове в града, ще се организират директни демонстрации на отделни групови и индивидуални спортове в залите и салоните на училищата  и РУ „Ангел Кънчев“. Тези срещи ще бъдат придружени от популярни бг изпълнители, които ще дадат своя принос за популяризиране на спорта в учебните заведения. Тази инициатива ще бъде организирана със съдействието на Евгени Игнатов, треньори и активната помощ на зам.-кмета Григоров и неговия ресор.

Училищата, които са заявили интерес за участие в тази инициатива, ще получат възможността да се състезават на сцената на „Мис национален отбор“ чрез изяви на своите талантливи деца в различни сфери - спорт, музика, артистични прояви.


Вечерта ще завърши с голям предновогодишен градски бал, в който ще участват музиканти от шоуто, известни ди джеи и други. 

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки