Сензациите в пресата: Най-лудата фенска групировка не иска Петев

Аталанта дойде за Вандерсон, новият селекционер умува за контрола през ноември, Петев отказал една

Сензациите в пресата: Най-лудата фенска групировка не иска Петев

Сензациите в родната спортна преса на 29 септември, четвъртък, 2016 година:

Труд: „Лошите сини момчета не искат Петев”

Най-лудата запалянковска групировка в европейския футбол – „Бед Блу Бойс“ („Лошите сини момчета“ – б.а.), се обяви против назначаването на Ивайло Петев за треньор на „Динамо“ (Загреб). Крайните фенове са бесни на силния човек в управата – Здравко Мамич, че изгони легендата Златко Кранчар и взе българина.

Из форумите на „лошите момчета“ не спират да се въртят клипове със събличаннето на Петев при представянето му като треньор на Левски.

Динамо ще покаже българския треньор на хърватската общественост в четвъртък по обяд. По настояване на ръководството Петев ще води отбора в голямото дерби срещу Хайдук в неделя. Ако Динамо загуби, може да остане четвърти в класирането. След 11 поредни титли най-големият хърватски отбор изпадна в криза.

Петев изгледа от трибуните загубата на Динамо с 0:4 от Ювентус в Шампионската лига. Отборът е без точка от първите два мача. Петев ще дебютира в турнира срещу Севиля, носителя на Лига Европа.

Меридиан мач: Аталанта дойде за Вандерсон


Скаутът на итали­анския Аталанта Габриеле Дзаманя дойде в България за халфа на Лудогорец Вандерсон, научи „Ме­ридиан Мач". Преди това той изгледа вни­мателно мача между младежките отбори на „орлите" и ПСЖ. Той беше дошъл на „Георги Аспарухов" по покана на българ­ски агенти, като гле­даше специално иг­рата на вратаря на разградчани Даниел Наумов и халфа Ивайло Климентов.

Италианецът обаче не остана впечатлен от родните играчи, като по-скоро хареса отбора на ПСЖ, което бе логично с оглед на резултата – 1:8.

Тема спорт: Хубчев умува контрола през ноември

Новият национален селек­ционер Петър Хубчев обмис­ля възможността национали­те ни да изиграят контрола през месец ноември. БФС ве­че има отправена покана за спаринг от съседна страна, разбра „Тема Спорт". Тя оба­че е била отказана от пре­дишния наставник Ивайло Петев.

Хубчев обаче ще се нуждае от време, за да се за­познае с тима и може да по­иска от шефовете си да му осигурят спаринг. Той може да се състои през месец но­ември - около световната квалификация с Беларус. На 13-и приемаме бившата съве­тска република на Национал­ния стадион „Васил Левски".

Националният ни отбор загуби катастрофално пос­ледните си две приятелски срещи. В началото на юни тази година възпитаниците на Ивайло Петев бяха разби­ти от Япония - 2:7, а след то­ва получиха 4 безответни го­ла от Дания.

24 часа: Хубчев с опция до 2019 година

Договорът на новия щаб на националния от­бор, воден от Петър Хуб­чев, ще е до края на све­товните квалификации с опция за удължаве с още 2 години, или до следва­щото европейско.

Бюрото на изпълкома на БФС се събра в сряда, за да одобри новите треньори. Освен Георги Донков и Левон Апкарян с нацио­налния отбор ще работи и Армен Амбарцумян. Той работи като треньор на вратарите в „Берое" и напусна заедно с Хубчев след отпадането от ЦСКА за купата мина­лия сезон.

Петър Хубчев ще е и първият национален се­лекционер, който ще влезе в новата база на БФС, която вече е почти готова. Тя се намира до НИМ, като се очаква официалното откриване да е около 20 октомври. Националите са без собствена база от 90-те години на миналия век, когато бе реституирана тази в Банкя и след това разрушена до основи.

Новата база стана въз­можна единствено зара­ди Борислав Михайлов. По-голямата част от па­рите дойдоха от ФИФА и УЕФА заради пробива на президента на БФС в техните структури.

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки