Томаш: Липсата на опит и малко класа си пролича

„Още сме много млади и зелени в спортен план”

Томаш: Липсата на опит и малко класа си пролича

„За пореден път не влязохме добре в мача.”

Това каза Александър Томаш, след като воденият от него тим на Верея загуби от Славия в София с 1:3 в мач от деветия кръг на Първа професионална лига.

„Играхме добре само след втория гол на Славия, до края на полувремето. Тогава показахме това, което искаме, бяхме агресивни и направихме добри атаки по фланга. Това показва, че сме много млади и зелени в спортен план. Имаме много работа, защото след почивката не можахме да покажем воля за победа. Славия не ни превъзхожда много, но не можахме да вземем нещо от мача”, посочи Томаш в ефира на Диема спорт. 

„Липсата на опит и малко класа си пролича в определени моменти. За да печелим точки, трябва да работим върху проблемите си. За мен всичко, което опита Славия в този мач, им се получи. Млади момчета, които играят със самочувствие и трябва да им отдадем заслуженото. Ако ние бяхме показали характер, можеше и да спечелим този мач. Но пак казвам – работа, работа и още работа ни предстои. Всеки един отбор, без един или два в първенството, минава през труден период.”

За ситуацията във Верея:

„Трябва да покажем, че можем да се изправим, след като сме паднали. Лесно е като побеждаваш. В началото имаше и подценяване, всички очакваха да изпаднем, но сега вече идва тежкият момент, в който трябва заедно с футболисти и ръководство да покажем какво можем. Ще трябва обаче и повече класа. Не трябва да се страхуваш, трябва да искаш, друг път няма. Най-трудно е да си искрен със себе си и да си дадеш реална оценка. Този период ще премине, но ние трябва да бъдем готови и да искаме да се развиваме. За нас всеки мач е труден, защото излизаме и срещу себе си. Ние още не си вярваме. Всички си броят мачовете за сигурни с нас, но някой ще си изпати.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки