Гонзо няма да пипа състава за мача с Верея

Новите попълнения на старозагорци нямат картотеки

Гонзо няма да пипа състава за мача с Верея

Когато отборът върви, съ­ставът не се пипа. Тази стара максима във футбола ще спази треньорът на Черно море Геор­ги Иванов за днешната среща с Верея. Гонзо планира да заложи като титуляри на същите фут­болисти, които преди паузата в първенството победиха като гост другия старозагорски тим Берое (1:0).

Единствената по-сериозна дилема пред наставни­ка в дните преди мача беше кой измежду Бакари и Марек Кузма да поведе атаката. Според близки до специалиста той ще предпочете испанеца, който миналия уикенд наниза хеттрик в контролата с Несебър. Във втори пореден мач пък като титуляр на левия фланг ще изле­зе Иван Коконов. Именно крило­то донесе успеха над Берое с го­ла си още в началото на среща­та. Георги Иванов няма никакви кадрови проблеми преди срещата и може да разчита на всички­те си състезатели. В лагера на Черно море са убедени, че ще вземат трите точки срещу Ве­рея, които ще ги закрепят в гор­ната половина на таблицата. „Моряците” преследват именно място в пърбата шестица преди разде­лянето на първенството.

Нападателят на Верея Васил Калоянов отново е почувствал болки в крака и отпада за днеш­ното гостуване в Каварна. В групата след контузия обаче се завръща Георги Андонов. За пръв път сред 18-те попада и халфът Веселин Васев, излеку­ван от мъчещи го още в края на миналия сезон болежки. Без кар­тотека са новите попълнения на верейци: Селим Керкар, Родриго и ганайски ляв защитник. Спряганият за бъдеща придо­бивка на заралии дефанзивен халф Осман Балде ще се сдобие със състезателни праВа през януари.

При наличния потен­циал наставникът на старозагорци Александър Томаш Веро­ятно ще заложи на по-наситена средна линия срещу моряците. Карето в отбрана пред врата­ря Иван Караджов ще е Здравко Илиев отдясно, Костадин Слаев отляво, а Илия Мунин и Влади­мир Зафиров ще е двойката централни защитници. Танде­мът вътрешни халфове ще е от капитана Елиаш и Георги Ангелов. Отдясно на атаката ще е Педро Еуженио, а отляво Илиян Йорданов. Острие в предни позиции ще е францу­зинът Амаду Сукуна, подпома­ган от втора линия от Георги Андонов.

Според наставника на Верея Александър Томаш на тима му ще са нужни манталитет и ха­рактер, за да стигне до 3 точ­ки срещу Черно море.

"За разлика от съперника, който победи Берое и ще влезе със самочувствие в мача, ние сме в серия от три поредни за­губи. Искам играчите ми да по­кажат манталитет и харак­тер. Съперникът ни е силен от­бор, особено като домакин. Очаква ни трудно гостуване", сподели Томаш.

Черно море – Верея
17:30, ст. „Калиакра”, Каварна

Вероятни състави:

Черно море: Ковар – Сукуп, Станчев, Николов, Венков, Паланков, Цветков, Секо, Г. Илиев, Коконов, Бакари
Треньор: Георги Иванов

Верея: Караджов – Илиев, Зафиров, Мунин, Слаев, Г. Ангелов, Елиаш, Цветанов, Андонов, Ил. Йорданов, Сукуна
Треньор: Александър Томаш

Съдия: Петър Доровски

Илиан Илиев: Най-важното е, че не получихме гол от Пирин

"Липсваше ни последния удар, за да победим", каза треньорът на Черно море

Храбър Пирин спря и Черно море (ВИДЕО)

"Моряците" с претенции за червен картон

ЕУФОРИЯ НА "ТИЧА": Мощен Черно море преби Левски с 3:1 (ВИДЕО)

"Моряците" отново са втори

Допълнителни мерки за сигурност на "Тича" за Левски

От Черно море обявиха важна информация

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки