Сензациите в пресата: Никой не иска да води Берое

Илиан Илиев си тръгнал заради съмнения в играчи, Спас Русев отказва да се срещна със "Синя България"

Сензациите в пресата: Никой не иска да води Берое

Сензациите в родната спортна преса на 19 октомври, сряда, 2016 година:

Тема спорт: Илиан Илиев си тръгнал заради съмнения в играчи

Илиан Илиев подаде остав­ка като старши треньор на Локомотив Пловдив след за­губата от Локомотив Горна Оряховица с 1:2 на "Лаута". Любопитното е, че първо­начално в изказването си пред телевизията, даваща мача, наставникът не обяви нищо, а само няколко минути по-късно на пресконференция­та заяви. "Няма вариант да остана. Дал съм си оставката. Напу­скам. Ще проведа среща с ръ­ководството и се надявам да се разделим като приятели, така както се срещнахме".

Според запознати у Илиев е натежало съмнението в по­ведението на някои играчи в последните два мача - с Пи­рин (Бл) и особено срещу Локо (ГО). Той е останал разочаро­ван от факта, че преди дни ги е защитил в изказването си против ръководните фак­тори, а сега те не са отвър­нали със същото.

Тема спорт: Бащата временен вариант, Ясен Петров и Кокала сред опциите

Христо Колев-Бащата ще води временно Локомотив Пловдив до назначаването на нов старши треньор. Очаква се той да е на пейката в до­макинството на Дунав Русе в петък. Бащата бе в щаба на Илиан Илиев.

Вчера сутрин на среща на цялата управа бе взето реше­ние Христо Колев да изведе отбора на тренировка заед­но с помощниците Михаило Шекеровски и Александър Тунчев, които остават в щаба.

В същото време на "Лаута" се появи информация, че оп­ция за поста е Ясен Петров, който в момента е без рабо­та след престоя си в китай­ския Шъдзяджуан. През изми­налата седмица Петров е бил забелязан на два пъти в Плов­див на вечеря с двама от ръ­ководните фактори в Локо. Той веднъж вече води черно-белите през 2007/08, като тогава разби Ботев Пд в дер­бито с 4:0.

Вариант за поста е и Емил Велев. Кокала бе обявен за гла­вен мениджър на Оборище в понеделник.

Тема спорт: Русев се крие от фенове

Новият собственик на Лев­ски Спас Русев все още не се е срещнал с представители на Тръст "Синя България", фенското сдружение притежава 10 процента от акциите на клуба и се явява вторият най-голям държател на дялове. На 30 август Русев придоби око­ло 88% - той ги получи безвъ­змездно от Иво Тонев, Алек­сандър Ангелов и Николай Иванов. Останалите книжа, около 2 процента, са притежание на дребни акционери, чиято численост е над 1000 след кампанията "Левски е твой".

Тръст "Синя България" на­стоява за среща с Русев още от началото на месец сеп­тември. С искането за така­ва дори бе изпратено офи­циално писмо в офисите на Левски. Бизнесменът обаче явно няма намерение да се среща с организацията и да разяснява какви са дългосроч­ните му намерения за клуба. Без да се проведе такава, вторият по големина акцио­нер няма да е наясно в каква посока ще върви клубът. Тръ­стът, както и Националният клуб на привържениците (НКП) и "Сини сърца", имаха места в предишния Управи­телен съвет. Те обаче не на­мериха място в новата упра­ва. Там попаднаха новият из­пълнителен директор Диана Иванова, Красимир Иванов -финансов директор, Стоян Кръстев - адвокат, Стани­слав Ангелов - спортен дирек­тор, и Даниел Боримиров -директор на ДЮШ.

Повече от ме­сец и половина след като се сдоби с клуба, Спас Русев, или някой от големите шефове, не е обявил с какъв бюджет ще разполага Левски занапред - ще бъде ли той увеличаван, ще се намалява ли... В момента дори не е яс­но дали се провеждат засе­дания на Управителния съ­вет - органа, който по устав трябва да ръководи клуба. Или пък решенията се взимат еднолично от боса, както беше по време­то на Тодор Батков.

Тема спорт: Никой не иска да води Берое срещу Левски

Берое все още няма готов вариант за нов старши тре­ньор след приемането на оставката на Александър Димитров. И вчера трени­ровката на заралии бе воде­на от кондиционния спец Пламен Липенски, който веднъж вече бе временно на­чело на тима в края на мина­лия сезон след освобождава­нето на Петър Хубчев.

"Тема Спорт" разбра, че на този етап никой не иска да поема заралии преди визита­та им на "Герена" в събота. Тежката програма на тима притеснява доста от канди­датите. След двубоя с Лев­ски предстои домакинство на Монтана и два поредни мача с Лудогорец, като до­макинството е отложената от първия кръг среща. Оча­кваната смяна на собствеността в края на годината също е минус. Берое е в теж­ка серия от четири поредни загуби, включващи отпадане­то за купата от Септември Сф (0:2) на 1/16-финалите. Именно това коства поста на Александър Димитров.

Вчера се появиха имената на още трима треньори - оп­ции за горещия стол. Става въпрос за Любослав Пенев, Димитър Димитров-Херо и Илиан Илиев. Опции са още Ферарио Спасов и Красимир Балъков, но и там няма развитие.

 

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки