Топузаков: Напрежението ескалира последните два дни, имаме уверение, че премии ще има

Помощник-треньорът на Левски отличи отношението на футболистите към мача с Берое

Топузаков: Напрежението ескалира последните два дни, имаме уверение, че премии ще има

Помощник-треньорът на Левски Елин Топузаков беше доволен от отношението на футболистите и играта им срещу Берое при успеха с 2:0, въпреки оставката на Люпко Петрович и напрежението през последните два дни, за което Топузаков призна. 

 
„Напълно сме доволни. Освен победата и триете точки, като игрово поведение и водене на мача. Така трябва да изглежда Левски, защото по всяко време трябва да търсим гола. Пропуснахме изгодни ситуации поради липса на шанс и късмет през първата част. Можехме да победим и по-изразително, но най-важно е поведението на целия отбор.” 
 
„Едва ли аз трябва да отговарям за Люпко Петрович, той е достатъчно голямо име. Единствено можем да му благодарим за това, което направи в тези 5-6 месеца. Дори и днес той все още е треньор на Левски. Така че в официален мач ние все още нямаме загуба. Единственото нещо в треньорската професия са резултатите.” 
 
„Треньорският пост? Не бягам отговорност, но този въпрос не е към мен. Има си директори, шефове, те трябва да го решат.” 
 
„Имаме доста разговори аз и Букраев с футболистите. Преживяхме доста трудни два дни. Това може би е израз на сплотеността, към която се стремим.” 
 
„Разбрахме, че Люпко напуска днес в часовете преди мача. Той беше максимално честен с нас. Той е взел това решение. Не искам да му бъда съдник, той си го е решил. Каквото и да опитахме, той беше категоричен. Независимо кой води Левски, Левски трябва да бъде на ниво като днес и да радва хората по трибуните.” 
 
„Може би не всичко ни е казвал и по някакъв начин ни е предпазвал. В Левски винаги е имало напрежение. Сигурно има много доза истина и право да напусне. Не съм чел молбата му и опорните точки, по които е обоснована тя. Това е Левски, трябва да побеждава, без значение кой е тук и кой не.” 
 
„Преживяхме два много трудни дни – и вчера, и днес. Имахме доста срещи. Напрежението наистина ескалира и може би не трябваше да се случва преди този мач. Имахме и разговори с ръководството, имаме уверение от тяхна страна, че премии ще има. Така че футболистите трябва да бъдат спокойни.” 
 
„За Виктор предната тренировка получи контузия, не е нищо сериозно. Не може да издържи на болката, трябват ни здрави и подготвени хора. Мицански е все по-близо, но кога ще се завърне, е въпрос на време. Надяваме се Сашо ако не в сряда за купата, в неделя с Ботев да можем да разчитаме на него.” 
 
„От утре започваме да мислим за Черно море, добър и солиден отбор – победи отбор във възход. Хубаво е, че сме домакини. Може би ще направим ротации в състава. Чисто психологически не мисля, че трябва да има проблем.” 
 
„Мисля, че ще е интересно срещу Гонзо. Ние сме приятели, бивши съотборници. Прекалено много се уважаваме, за да ескалира нещо. Все пак футболистите играят на терена. Ние и след мача със сигурност ще си бъдем приятели. По време на мача може да има закачки. Чака ни тежък и труден мач, трябва да си извоюваме победата”, каза Топчо. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки