Георги Атанасов: Антон Недялков е най-постоянният футболист на ЦСКА

"Клубът не е бил управляван толкова добре през последните 25 години"

Георги Атанасов: Антон Недялков е най-постоянният футболист на ЦСКА

Популярният спортен журналист Георги Атанасов даде интервю за вестник "Тема Спорт", в което анализира представянето на ЦСКА-София от началото на сезона.

 

Г-н Атанасов, какво е мнението ви за спортно-техническата ситуация в ЦСКА?

 

- Трудно можем да говорим за реален напредък в игрово отношение. Все още липсва постоянство, а проблемите са добре известни - центърът на защитата и липсата на го-ладжия. Хубавото е, че се записаха позитивни резултати в последните кръгове. Равенството срещу Левски не е най-доброто нещо, но предвид ситуацията в дербито трябва да сме доволни и на точката. Тя беше важна най-вече откъм морално естество за ЦСКА. Сега дойде и първата победа в гостуване от близо две години насам, така че има позитивни сигнали. Но още е твърде рано, за да говорим за развитие в състава. Треньорът Йорданеску трябва да свърши доста работа през зимната пауза. Както откъм подготовка, така и откъм селекция.

 

Какви играчи липсват на ЦСКА?

 

- Опитен централен защитник и качествен голмайстор са задължителни. А ако има други попълнения, те трябва да са такива, че да вдигнат нивото на отбора. Имаме добър селекционен съвет в лицето на Стойчо Стоилов, а вече и Велизар Димитров, така че разчитам на тях да подберат класни футболисти.

 

А кои са позитивните страни в отбора?

 

- Най-много се набива на очи доверието, което получават младите футболисти. Йорда-неску не се притеснява да им дава шанс и имаме два пресни примера. Единият е Милчо Ангелов, който с двата си гола срещу Монтана реши срещата. Другият е Александър Георгиев, който се включва все по-често и има ефект, включително асистенцията за едното от попаденията на Ангелов. Вратарят Александър Конов също се представи на ниво, а да не забравяме и Стойчо Атанасов, който загатна за добро бъдеще във футбола. Към Чорбаджийски има немалко забележки, но той ме впечатлява със спокойствието и професионализма си. Надявам се да се развива все по-добре. Най-постоянният играч на ЦСКА от началото на сезона обаче безусловно се казва Антон Недялков. Той е образец за това какъв трябва да бъде футболистът на ЦСКА - с огромно желание и себераздаване, много напорист, подчинен на отбора. Недялков е с най-равномерното представяне дотук и трябва да сме щастливи, че е на "Армията". Именно неговата напори-стост доведе до решителния втори гол на Милчо Ангелов срещу Монтана, а също и създаде ситуацията, при която Преслав Йорданов изработи дузпа във Вечното дерби. Най-важното е, че тук говорим за българи. Виждаме също и отличното представяне на дубъла във Втора лига. Ако беше допустимо, съм сигурен, че вторият отбор също щеше да влезе в елита. И хайде сега набързо да обърнем поглед към Делиормана, където в едно "историческо дерби" с Локо Горна Оряховица в игра бяха пуснати 14 чужденци. Сравнението е красноречиво за приоритетите в двата клуба.

 

А виждате ли колективен дух в ЦСКА? В началото на сезона си личеше, че химията между играчите не е добра...

 

- Трудно ми е да преценя, като не съм в съблекалнята, но вероятно има какво още да се желае. Нормално е португалците да комбинират почти изцяло помежду си, тъй като са концентрирани в голям брой в халфовата и офанзивната линия. Надявам се да има подобрение в колективен аспект и ЦСКА наистина да бъде като юмрук, както често си говорим.

 

Какво е мнението ви за организацията в клуба? Като че ли от години обстановката не е била толкова спокойна?

 

- Така е. Аз лично не си спомням през последните 25 години управлението да е било толкова добро. Организацията бе на високо ниво за последно, когато ръководеха военните. С ангажирането на Гриша Ганчев армейският дух отново е налице в ЦСКА.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки