Байерн би Атлетико, но остана втори в мач без значение (СНИМКИ+ВИДЕО)

Немците останаха на три точки зад "дюшекчиите" и чакат по-тежкия жребий

Байерн би Атлетико, но остана втори в мач без значение (СНИМКИ+ВИДЕО)

 Байерн Мюнхен победи Атлетико Мадрид с 1:0 като домакин в последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Мачът беше без значение, тъй като още преди него бе ясно, че двата отбора се класират напред, а Атлетико бяха недостижими на първото място.

Срещата премина под почти пълен контрол на баварците, макар, че първите по-сериозни положения бяха пред Мануел Нойер, след като Ферейра Караско на два пъти в между 10-та и 16-та минута го затрудни с удар в очертанията.

В 28-та минута обаче Байерн получи пряк-свободен удар на около 20 метра от вратата, който бе реализиран перфектно от Роберт Левандовски.

След почивката домакините продължиха с натиска си и Дъглас и Хуан Бернат имаха възможност да отбележат втори гол в рамките на час игра.

В 73-та и 78-та Левандовски и Тиаго Алкантара също бяха близо до гола, но топката излетя встрани от вратата и в двата случая.

В другия мач от групата Ростов удържа 0:0 при гостуването си на ПСВ Айндховен и си гарантира третото място, което ги праща на 1/16-финалите в Лига Европа. Холандците очаквано бяха по-настойчиви да отбележат, но защитата на гостите успя да се справи с всички предизвикателства пред нея. Така руският тим събира 5 точки, а холандците остават на последното място в класирането с едва 2 точки. 

Шампионска Лига 16/17, Група D

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Ат. Мадрид 6 5 0 1 5 15
2 Байерн 6 4 0 2 8 12
3 Ростов 6 1 2 3 -6 5
4 ПСВ 6 0 2 4 -7 2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки