Вратарите Чанович и Коварж напускат Черно море

Сърбинът вече разтрогна, а чехът ще приеме офертата на Спарта (Прага)

Вратарите Чанович и Коварж напускат Черно море

Двамата вратари в Черно море - Александър Чанович и Пржемисъл Коварж, напускат клуба. 

Сърбинът вече е свободен агент, след като разтрогна договора си по взаимно съгласие. Чанович бе във варненския клуб в периода януари 2015 - декември 2016, като през сезон 2015/2016 спечели Купата и Суперкупата на България.

Преди да си тръгне за Сърбия Саша заяви за Петел: „Едно огромно благодаря на всички мои съотборници и на невероятните привърженици, огромно благодаря на треньорите Стоян Ставрев и Емануил Луканов, както и на всички служители на клуба. И не на последно място, огромно благодаря на изпълнителния директор Марин Маринов, който е истински мъжкар. След като периодът ми на „Тича” изтече, ще потърся възможност да играя на друго място. Харесва ми в България и бих продължил тук, но на този етап няма нищо конкректно около бъдещето ми.”
 
Очаквано, Чанович призна, че най-щастливите му мигове с екипа на „моряците” са свързани със спечелените два трофея на България, които за първи път са във витрината на Черно море.
 
„Имах щастието да пазя във финала за Купата с Левски в Бургас. Един незабравим мач, който винаги ще помня. На същия стадион вдигнахме и Суперкупата”, допълни Чанович.

В Черно море са шокирани, тъй като Спарта (Прага) отправи оферта към Пржемисъл Коварж. Както е известно, вратарят дойде на „Тича” през септември и със стабилните си изяви допринесе за силното представяне на тима през есента.

В неговия договор обаче има клауза, която му позволява да напусне през зимата след изплащането на минимална компенсация. Въпросната сума няма да е проблем за Спарта. За привличането на Коварж е настоял треньорът на Спарта, под чието ръководство стражът игра в Слован Либерец.
 
Напролет чешкият клуб има сериозни цели – да стане шампион и да стигне колкото се може по далеч в Лига Европа. В първенството Спарта е втори с 35 точки след 16 кръга, с точка по-малко от лидера Виктория Пилзен и мач повече.
 
На 1/16-финалите в Лига Европа Спарта ще срещне Ростов, като в първия двубой на 16 февруари е гост. Реваншът е седмица по-късно в Прага.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки