Сензациите в пресата днес: Славия поиска Йордан Тодоров

И още: Локо (София) иска Румен Трифонов, Лудогорец с нова офанзива за Мифсуд

Сензациите в пресата днес: Славия поиска Йордан Тодоров

Славия ще направи опит да привлече Йордан То­доров, съобщава „Тема Спорт”. В момента „бели­те” следят отблизо ситуация­та в Локомотив (Пловдив). Ако финансовите неуредици на смърфовете не се решат бър­зо, то столичани ще пробват да го вземат. „Белите” не кри­ят интереса си към универсал­ния футболист и той датира от доста време.

Тодоров за­почна много силно сезона, ка­то вкара гол със задна ножица в първия двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Витес. Тогава Данчо асистира и за едно от попаденията на Здравко Лаза­ров. След реванша с холандци­те пък тарторите на Локо ще се съберат и ще решат да­ли да останат на "Лаута", или ще си търсят нови отбори.

Трима вече напуснаха „черно-белите”. Това са французи­те Юнес Бенжелюн и Джереми Родригес, както и португа­лецът Сержинъо. Те вече под­писаха договори с ЦСКА. „Армейците” обаче имат апети­ти към още трима играчи на Локо. Това са левият бек Миха­ил Венков, гръцкият опорен полузащитник Илиас Киряки­дис и бразилският нападател Тасио.

Въпреки сложната ситуация, Локо Пд все пак ще се подсили, а няма само да бъде напускан от футболисти. На "Лаута" се завръща Рангел Абушев. За пос­ледно централният напада­тел бе част от Берое. Той обаче напусна старозагорския клуб заради неразбирателство със спортно-техническия щаб. Абушев бе пред договор с но­вака в „А” група Пирин Гоце Дел­чев, но е предпочел възможно­стта отново да облече „черно-бялата” фланелка.

„Тема Спорт”: Локо (София) проявява се­риозен интерес към бившия защитник на ЦСКА Румен Трифонов. Той трябва да се при­съедини към железничарите в следващите дни.



В момента левият бек е свободен агент, след като разтрогна догово­ра си с „червените” през лято­то. Крайният бранител бе на проби в полския Погон Шчечин, но бе отпратен от тре­ньорския щаб на тима.

Антон Велков разполага отляво на защитата един­ствено с ветерана Кристиян Добрев. „Червено-черните” ще предложат двегодишен договор на Трифонов. Освен железничарите вариант пред левия бек е и Литекс. В същото време халфът Васил Велев започна проби в израелския Бней Сахин, който в момента е на подготовка в Тетевен.

Шампионът Лудогорец поднови интереса си към голмайстора на Малта Майкьл Мифсуд, съобщава "Тема спорт". 31-го­дишният нападател направи много силно впечатление с клубния си отбор Ла Валета в Шампионската лига в квали­фикациите това лято. В че­тирите мача на своя тим в най-титулувания турнир той отбеляза пет гола. Въпреки доброто му представяне оба­че малтийският шампион от­падна от Партизан с общ ре­зултат 7:2. Любопитното е, че двата гола във вратата на „гробарите” бяха отбелязани именно от Мифсуд.



Преди време Лудогорец от­ново искаше да вземе малтиеца, но тогава преговорите за неговия трансфер удариха на камък. Причината за провала на сделката бе нежеланието на нисичкия нападател да пре­мине при „зелените”.

Сега обаче ръководството на орлите е твърдо решено да убеди Мифсуд да акостира на "Лудогорец Арена". Шефове­те на клуба възнамеряват да предложат доста голяма заплата на голаджията, която да го навие да подпише с от­бора.

Старши треньорът на раз­градчани Ивайло Петев е останал впечатлен от голо­вата ефективност на нападателя в ШЛ. Младият специа­лист усилено търси именно такъв играч като Мифсуд, който да засили нападателна­та мош на „орлите”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки