Сензациите в пресата: Георги Терзиев подсилва Ботев (Пловдив)

Локо и Ботев в нов спор за Бандаловски; Лудогорец задържа Минев за още година; Нападател от Южна Америка чака за трансфер; Обрат! Кики остава в Локо, не искат да плащат за него

Сензациите в пресата: Георги Терзиев подсилва Ботев (Пловдив)
Сензациите в българската спортна преса на 11 януари 2017 г.:
 
„Тема Спорт”: Защитник на Лудогорец подсилва Ботев (Пловдив)
 
Защитник на Лудогорец ще подсили Ботев Пловдив, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за централния бранител Георги Терзиев (24 г.). В близките дни трябва да стане ясно дали националът ще е под наем, или канарчетата ще придобият правата му. По-вероятно е обаче да се случи първото, довериха от Коматево. Терзиев започна подготовка с разградчани и замина за лагера в Турция. Той ще се прехвърли при жълто-черни-те, когато те отидат там. Ботев ще е в Турция от 22 януари до 3 февруари. Разградчани ще са там до 8 февруари.
 

 
През есента Георги Терзиев загуби титулярното си място при орлите и в повечето двубои бе на пейката. Старши треньорът Георги Дерменджиев залагаше основно на Козмин Моци, Хермес Паломино и Игор Пластун. Записа само 3 мача в Първа лига и 4 срещи за дубъла във втория ни ешелон. Желанието на разградчани е той да играе доста по-често.
 
Според източници, близки до Лудогорец и Ботев, преминаването на защитника е част от сделката за Жоао Паоло. Първоначално при жълто-черните трябваше да се завърне нападателят Цветелин Чунчуков, но впоследствие на-
ставникът на тима Николай Киров-Белия е променил решението си и така се е стигнало до опцията Терзиев. Той преминава при орлите през август 2013 година от Черноморец Бургас. Отбелязва първия си гол за Лудогорец в официален мач на 26 ноември 2014 г. за 2:2 срещу Ливърпул от групите на Шампионската лига в 88-ата минута.  

 
„Тема Спорт”: Лудогорец задържа Минев за още година
 
Десният бек на Лудогорец Йордан Минев е получил предложение за нов договор, разбра "Тема Спорт".
 
Настоящият контракт на 36-годишния бранител изтича през лятото. Почти сигурно Минев ще го продължи с още 12 месеца, така както направи в последните два случая. Въпреки че и през пролетта разградчани се очаква да налагат на поста бразилеца Сисиньо, бившият национал е решил да приеме офертата на клуба. Тя обаче няма да е при кой знае колко подобрени условия.
 
Йордан Минев е един от футболистите с най-голям стаж в Лудогорец. Той се присъедини към отбора през лятото на 2011 година от Ботев Пловдив, за който играе във В група. От тогава в състава на орлите В момента са само Марселиньо и Кишада. С много малки изключения Минев е несменяем титуляр в отбраната, като в известен период бе използван и като ляв бек.
 
Бъдещето на друг от футболистите на Лудогорец с изтичащ през лятото договор продължава да е неясно. Преговорите с Вратаря Владислав Стоянов продължават. Едва ли обаче националният страж ще остане и през лятото се очакба да напусне като свободен агент. За да се презастрахова, спортно-техническото ръководство на разградчани договори бразилския страж Ренан дос Сантос. "Водим интензивни преговори за удължаване договора на Владо. Настоящият му контракт изтича 6 края на първенството - на 30 юни. Когато има нещо окончателно, ще го обявим", каза при представянето на Ренан изпълнителният директор на орлите Ангел Петричев. В момента в тима е и канадският национал Милан Борян, което прави конкуренцията доста сериозна. Интерес към Стоянов има от белгийски и турски отбор, но цената, поставена от шефовете -1.5 милиона евро, засега стопира нещата. Причината е, че след по-малко от 6 месеца Владо ще е свободен агент и ще може да бъде привлечен без пари от всеки тим. Интерес към него има и от ЦСКА.
 
„Тема Спорт”: Нападател от Южна Америка чака за трансфер
 
Лудогорец е готов да привлече още един нов играч, разбра „Тема Спорт". До този ход обаче ще се стигне само ако Джонатан Кафу бъде продаден. Той е желан от Лион, Евертън, Лестър, Лацио и др. Развитие около трансфера се очаква В следващата една седмица. Ръководството на разградчани е заковало цена на Кафу от 10 милиона евро.
 
Клубът вече има набелязан нов играч, който веднага ще пристигне, ако се стигне до продажба на бразилеца. Въпросният футболист е нападател и ще дойде от Южна Америка. Гледан е няколко пъти от спортния директор Методи Томанов. Наскоро шефът на орлите Ангел Петричев заяви, че папката на Томанов е много дебела и винаги може да извади качествено попълнение от нея. Досега Лудогорец привлече атакуващия халф на Ботев Пловдив Жоао Паоло и вратаря Ренан. С тях двамата общата бройка на бразилците в тима става 10. Играчите извън ЕС пък са вече петима.
 

 
„Меридиан Мач”: Локо и Ботев в нов спор за Бандаловски
 
Двата пловдивски гранда Локо и Ботев отново са в задочна битка за подписа на Иван Бандаловски. Бившият национал бе желан в елитните отбори от града под тепетата и през есента, малко след като бе освободен от Партизан, но тогава до споразумение не се стигна. Сега новият треньор на Локо Едуард Ераносян също е проявил интерес към юношата на Левски, който игра още за Литекс и ЦСКА. След контузията на
Пламен Крумов в края на есенния дял от сезона Едо бе принуден да преквалифицира Веселин Марчев в бранител, а на пресконференцията  си онзи ден потвърди, че иска да усили конкуренцията на този пост.
 
Ботев също проявява интерес към Бандата, но предвид по-голямата финансова стабилност, която осигурява Христо Крушарски, той вероятно ще предпочете „черно-белите". Възможно е двете страни да стигнат до споразумение още тази седмица и той да замине с Мартин Камбуров и компания за лагера в Турция.
 
Николай Киров-Белия също държи да подсили състава на Ботев в защита, след като на няколко пъти се възмути от лекотата, с която отборът му допуска голове. „Жълто-черните" търсят не само десен защитник, но и ляв, както и още един централен. С парите от трансфера на Жоао Пауло в Лудогорец от клуба се надяват да могат да си осигурят услугите на по-качествени изпълнители през зимния трансферен прозорец. От Коматево продължават да се интересуват и от освободения от „Лаута" Симеон Райков, но и за неговия подпис ще трябва да се преборят с доста сериозна конкуренция, след като оферти към него има от Дунав, Локо (ГО) и Нефтохимик.
 
 
„Меридиан Мач”: Обрат! Кики остава, не искат да плащат за него
 
Бъдещето на атакуващия футболист Дани Кики най-вероятно ще продължи да е свързано с Локо (Пд). Въпреки че и треньорът Едуард Ераносян призна за интерес от чужбина към него, „Меридиан Мач" разбра, че един от най-добрите приятели на Мартин Камбуров ще тръгне със съотборниците си за лагера в Турция в края на седмицата. От албанския Шкендербег, който беше най-настоятелен в опитите си да вземе бившия младежки национал, са се отказали да изпратят официална оферта за него. Те не са били склонни да платят исканите от Христо Крушарски 80 000 евро за правата на Дани Кики.
 
В същото време Александър Тарханов, който доскоро водеше Славия, обяви пред медии в Русия, че няма как да вземе футболиста на Локо в новия си клуб Урал. С тима от Екатеринбург вече подписа националът Николай Димитров -Хичо. На този етап това ще е единственото попълнения от България в състава на Тарханов. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки