Учредяват благотворителна асоциация Levski Family

Основната цел ще бъде подпомагането на левскари в различни затруднения

Учредяват благотворителна асоциация Levski Family

Bеновете на Левски отново доказват, че когато става дума за взаимопомощ и благотворителност, винаги са на линия. В процес на регистрация е Levski Family - благотворителна организация с нестопанска цел, учредена в Париж.

 

Основната цел на асоциацията е подпомагането на левскари в различни затруднения, като например фенове, нуждаещи се от операция и/или друго медицинско лечение; нуждаещи се от спешна юридическа помощ привърженици, които не могат да си позволят добър адвокат; семейства на починали; семейства с новородени и най-общо всякакви хуманни каузи, при които левскари и техни близки са изправени пред проблеми, с които не могат да се справят сами, особено при спешни случаи. При липса на подобни случаи и при наличност средства могат да бъдат отделяни за хореографии или пътувания за мачове на фенове, които не разполагат със средства да пътуват сами, пише вестник "Тема спорт".

 

Новаторският проект е по идея на Пиер Фрише -привърженик на сините от Франция. Асоциацията ще бъде управлявана и представлявана от две физически лица - от Пиер в Париж и фен на сините в София. Освен взаимопомощта друга основна ценност на организацията е прозрачност на средствата и тяхното усвояване. Ето защо цялата нейна дейност се одобрява и впоследствие отчита пред Надзорния съвет на НКП на Левски.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки