Юсейн Болт отказа да се състезава на Игрите на Британската общност през 2018 г,

Ямайският спринтьор Юсейн Болт няма планове да продължава със състезателната си кариера след Световното първенство

Юсейн Болт отказа да се състезава на Игрите на Британската общност през 2018 г,
Ямайският спринтьор Юсейн Болт няма планове да продължава със състезателната си кариера след Световното първенство, което ще се проведе тази година в Лондон и отхвърли възможността да се състезава на Игрите на Британската общност в Австралия догодина.
 
Болт, който има трипъл-трипъл от олимпийски титли на 100 метра, на 200 метра и на 4 по 100 метра на Игрите в Рио де Жанейро през 2016-а, загуби златото си в щафетата от 2008-а година в Пекин заради положителна допинг-проба на съотборника си Неста Картър.
 
30-годишният Болт също така има и злато от единственото му участие в Игрите на Британската общност в Глазгоу през 2014-а година, пак в щафетата. Организаторите се надяваха, че това ще се повтори и догодина в Голд Коуст (Австралия).
 
"За да отида там през следващия сезон, наистина трябва да тренирам здраво. Да тренирам толкова здраво, че да отида там и да спечеля, да бъда на моето си ниво. А това няма да се случи", заяви Болт пред репортери в Мелбърн.
 
Болт е част от международния сборен "Ол старс тийм" в лекоатлетическите серии Нитро в Мелбърн срещу други четири отбора, представящи Англия, Китай, Нова Зебандия и Япония. Първото състезание е в събота, а следващите две са на 9-и и 11-и февруари.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки