Сензациите в пресата: Левски вдига парите на Де Ноойер и Костадинов, сега чака

Синдикът на ЦСКА увърта за съдебно решение

Сензациите в пресата: Левски вдига парите на Де Ноойер и Костадинов, сега чака

Сензациите в пресата днес, събота, 11 февруари 2017 година:

 

"Меридиан мач": Левски вдига парите на Де Ноойер и Костадинов, сега чака

Преговорите с футболистите с изтичащи договори в Левски са на финалната права. „Меридиан Мач" научи, че от „Герена" са изпратили последните си предложения към играчите, като очакват отговор от тях в близките дни или най-късно до първия мач в събота срещу Пирин. Най-вече това важи за двете звезди в средата на терена Георги Костадинов и Джереми де Ноойер. И двамата са получили примамливи предложения със сериозно увеличение в парите, които ще получават, ако преподпишат. При българския национал то е по-съществено, тъй като Костадинов до момента взима по-малка заплата. И за двамата обаче условията са повече от добри.

 

Въпреки това шансът Костадинов и Де Ноойер да не преподпишат не е никак малък, като от ръководството отчитат като основна причина забавените преговори. Последният спортен директор Станислав Ангелов е трябвало много по-рано да стартира разговорите и те да бъдат финализирани.

 

Проблемът за Левски е, че към днешна дата има солиден интерес от чужди отбори към Костадинов и Де Ноойер, които искат да ги вземат като свободни агенти от лятото.
 

 

"Тема спорт": Дерменджиев в шах за крилата

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев се колебае на кои флангови атакуващи футболисти да заложи в домакинството на Копенхаген. Първият двубой от 1/16-финалите на Лига Европа е на 16 февруари от 20:00 часа на "Васил Левски" и ще бъде предаван по БНТ. В последните контроли в Турция Дерменджиев постоянно въртеше крилата. Стигна се до там, че Вандерсон бе пробван вдясно на нападението, въпреки че предпочитаната от него позиция е тази вляво. Нисичкият бразилец обаче може да се счита за сигурен титуляр. А за другия пост на крилото ще се избира между Върджил Мисиджан, направилия силни мачове в подготовката Джоди Лукоки, привлечения от Ботев Пловдив Жоао Паоло и дори Джонатан Кафу (ако той не бъде сложен на върха на нападението).

 

Възможно е утре въпросителните да паднат и Дерменджиев да изпробва титулярния си състав за сблъсъка със скандинавците срещу Монтана. Със сигурност обаче специалистът ще остави и "нещо покрито", с което след това да изненада Копенхаген.

 

И докато треньорът има колебания за фланговете на атаката, то няма такива за халфовата линия - в центъра ще са Светослав Дяков и Анисе, а играта ще връзва Марселиньо.

 

От Лудогорец ще имат скаут, който днес ще наблюдава последната контрола на съперника. На "Телиа Паркен" датчаните ще срещнат норвежкия Розенборг. Почти сигурно Копенхаген няма да изневери на стила си и ще действа в схема 4-4-2.

 

"Тема спорт": Ел Харуби отказва да подпише с Локо

Ръководството на Локомотив Пловдив удари на камък за пореден път в опитите си да удължи договора на вратаря Ясин ел Харуби. Мароканският национал е отхвърлил поредното предложение на шефовете да го задържат на "Лаута". Акциите на стража се вдигнаха доста, след като попадна в разширения състав на родината си за завършилия преди броени дни турнир за Купата на Африканските нации. Ел Харуби не взе участие в нито един двубой от надпреварата, но това е сериозен плюс за визитката му.

 

През есента Ясин бе на вратата на черно-белите в 12 шампионатни двубоя. В тях той бе на ниво. Не случайно към него интерес започнаха да проявяват няколко чуждестранни клуба. А наскоро самият мароканец се похвали в интервю, че изявите му са били следени от Галатасарай.

 

Ел Харуби има договор с Локомотив до лятото. Той вече може да преговаря с други отбори, при които да премине като свободен агент през лятото. Ясин е в сферата на интерес на ЦСКА. И нищо чудно червените да излязат с конкретна оферта до стража. Ел Харуби изкара лагер с армейците в началото на 2015 година, когато бе собственост на старозагорския Верея. Тогава той взе участие в няколко от спарингите, а след това подписа и предварителен договор, който влизаше в сила от лятото. След това обаче ЦСКА бе изваден от елита и в крайна сметка Ясин се озова на "Лаута". Сега обаче ще напусне черно-белите след края на кампанията. До момента за железничарите мароканецът е изиграл 56 шампионатни двубоя.

 

Заради участието си на Ку-пата на Африка Ел Харуби пропусна голяма част от подготовката на Локо. Затова ще е любопитно да видим дали ще започне пролетта като титуляр, или Едуард Ераносян иде заложи на Илко Пиргов.

 

"Труд": Синдикът на ЦСКА увърта за съдебно решение

Ключови думи: Левски

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки