Една дилема пред Белчев за мача в Каварна

Треньорът избира между Дюлгеров и Манолев за поста десен защитник

Една дилема пред Белчев за мача в Каварна

Треньорът на ЦСКА Ста­мен Белчев има само една дилема за стартовия състав в първия пролетен кръг срещу Черно море - кой да започне в зоната на десния бек. Опциите са Александър Дюлгеров и Станислав Манолев. Почти сигурно е, че Манолев ще може да вземе участие в двубоя на 19 февруари в Каварна, но по-скоро се очертава да остане резерва. С оглед на тежкия терен в черноморския град, по-здравия стил на Черно море и факта, че Мано­лев пропусна последните контроли, с по-големи шансове да играе е Дюлгеров, съобщава "Тема спорт".

От една страна, той влиза смело в единоборствата, което ще е от полза срещу варненци, а от друга - направи стабилни изяви в зимните контроли и завърши силно срещу Шкендия (8:1). В спаринга с македонците той вкара с глава след центриране от фаул, а и бе много активен в атака. В началото на второто полувреме дори удари греда след шут от наказателното поле. Силните изяви на Дюлгеров вероятно ще му дадат зелена светлина за стартовия състав срещу Черно море.

Други дилеми пред Бел­чев на практика няма. Партньори в центъра на защитата ще са Рафа Перес и Николай Бодуров. Тази двойка бе налагана в проверките с оглед наказанието на Божидар Чорбаджийски за първия пролетен кръг.

По фланговете пък отново ще атакуват Кулма отдясно и Арсенио отляво. Белчев няма намерение да рискува с пускането като титуляр на новото попълнение Кевин Меркадо. През последните два месеца еквадорецът има едва 5 тренировки с топка и поне в първия пролетен кръг ще е резерва.

На върха на атаката също няма дилема. Индикациите от контролите ясно сочат, че титуляр ще е Фернандо Ка­ранга, още повече след доброто му включване с гол и две асистенции срещу Шкендия. Треньорите са доволни от адаптацията му, като на този етап ще използват другия нов нападател Кевин Кубемба като резерва. Конгоанецът с френски паспорт не се включи убедително в проверките, но пък е впечатлил Белчев с тактическа грамотност и бързина.

Мачът Черно море - ЦСКА в Каварна на 19 февруари (неделя) ще започне в 12:30 часа.

Шеф на ЦСКА пожела успех на Лудогорец в Европа

Европейско поведение от "червените"

Орманджиев: ЦСКА има подсигурен бюджет за години

„Има пари за стадион, за школа, за първия и за втория отбор“

Сензационна новина за ЦСКА

Емблемата има нов собственик

Георги Минчев за ЦСКА: Скоро ще е ясно

Таранът говори на прибиране от Букурещ

Стойчо Младенов: Илиан извлича максимума от всеки един национал

"Надявам се скоро да се класираме на голям футболен форум"

Свирепа санкция чака ЦСКА

Парична глоба и лишаване от домакинства грози "червените"

Кюстендилеца: Сцените бяха грозни, но това е доказателство, че ЦСКА е жив!

Лидерът на Сектор Г даде мнението си за баталните изцепки на феновете

Фенове на ЦСКА скочиха на директор (ВИДЕО)

За чужди грешки отговорност не мога да нося, обяви Филипов

Орманджиев: Срам! Бесен съм! (ВИДЕО)

Ще направим отбор, обеща директорът на ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки