Сензациите в пресата: Левски маха Аниете още сега

"Сините" изпускат Де Ноойер, Мъдъруел отряза ЦСКА за нападател, Белия забива БГ Роналдо на пейката

Сензациите в пресата:  Левски маха Аниете още сега

Сензациите в родната спортна преса на 13 февруари, понеделник, 2017 година:

Меридиан мач: Левски готви раздяла с Аниете още сега

Левски готви изненадваща раздяла с Антонио Аниете още сега, научи „Мериди­ан Мач". Испанецът не е особено желан от спортно-техническия щаб и на „Герена" сериозно се чудят дали изобщо да му предлагат нов договор.

Сега обаче решението, че Аниете няма да е играч на Левски след лятото вече е взето. Нещо повече, от „Герена" правят опити да продадат футболиста още сега. Причината е, че след като се освободи мястото му, „сините" могат да потърсят друг нападател, който да попълни конкуренцията на Амаду Сукуна и Бабатунде Адениджи. Точно това имаше предвид спортният директор Даниел Боримиров, който преди дни в интервю загадъчно отговори на въпрос ще привлече ли Левски нов нападател, казвайки че „ако едно нещо се случи, той и Топузаков ще направят следващата крачка". Това очаквано на „Ге­рена" нещо е именно раздяла с Аниете.

В случай, че "сините" не успеят да го направят сега, испанецът ще остане и ще играе до лятото, но тогава на 100 процента няма да му бъде предлаган договор и само някакъв невероятен скок във формата му може да промени този факт.

Тема спорт: Левски изпуска Де Ноойер

Оставането на Джереми де Ноойер в Левски и след лятото на този етап е малко вероятно. Договорът на холандеца с клуба изтича, а той все още не го е подновил. Мениджърът на футболиста не крие, че към него интерес има от няколко клуба, включително такива от Турция и Русия. Те могат да предложат на дефанзивния полузащитник доста по-добри условия, отколкото Левски. Затова и преговорите за удължаване на контракта между двете страни вървят трудно.

Което означава, че в момента по-скоро Де Ноой­ер ще напусне "Георги Аспарухов" през лятото. А и треньорът Елин Топузаков и спортният директор Дани­ел Боримиров вече обявиха, че приоритет занапред ще бъде селекция, съставена предимно от българи. И вероятно те няма да отстъпят от позициите си при преговорите с Джереми, въпреки че той е основен играч.

Де Ноойер ще пропусне първия официален мач на Левски за 2017 година срещу Пирин. Полузащитникът не е в плановете на треньора Елин Топузаков, защото е наказан. През есента холандецът изигра 17 шампионатни двубоя, в които не се разписа.

Идентична е ситуацията и с друг легионер - Антонио Аниете. Той дори не е получил предложение да остане в клуба след лятото. 31-годишният испанец през есенния полусезон бе титуляр, но най-често бе използван като ляво крило - позиция, която не е по вкуса му. Той участва в 19 срещи в Първа лига, в които опъна противниковите мрежи 4 пъти. През пролетта пък нападателят може дори да не е в стартовата единайсеторка. Аниете ще се бори за място на върха на атаката с новото попълнение Амаду Сукуна. Някой от тях двамата ще партнира на нигерийския таран Бабатунде Адендижи.

24 часа: Мъдъруел отряза ЦСКА за английски нападател

Шотландският Мадъ­руел е отказал оферта на ЦСКА за нападателя Денис Моулт. 24-годишният англичанин бил и цел на отбор от Чемпиъншип в последните дни на трансферния прозорец.

Играчът бил информиран за интереса на ЦСКА, но в крайна сметка бил удовлетворен от решението на ръководството да не го продава. Моулт има доста по-впечатляваща визитка от нападателите, които дойдоха в Борисовата градина.

До часове ще бъде финализиран и трансферът на Преслав Йорданов в чужбина. За него има интерес от Кипър.

Меридиан мач: Хубчев дойде на „Армията” за Бодуров

Националният селекционер Петър Хубчев изгледа внимателно контролата на ЦСКА-София срещу Шкендия Тетово в събота. Треньорът е гледал под лупа основно изявите на Николай Бодуров, научи „Меридиан Мач".

Бившият национал няма официален мач в последните месеци, а Хуб­чев е искал да се уве­ри с очите си какво е функционалното със­тояние на централ­ния бранител и дали ще може да разчита на него в следващите двубои. Бодуров е титуляр в последни­те контроли на ЦСКА-София и е гласен за основен иг­рач в състава от Ста­мен Белчев през пролетта. Много ве­роятно е Хубчев да му прати повиква­телна за учебната игра с младежкия тим в края на месе- ца, за да прецени ре­алното му състоя­ние.

От ЦСКА-София сигурен за национал­ния тим изглежда само крайният защит­ник Антон Недялков. Другите, които попадат в разширения състав - Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Преслав Йорданов и Георги Китанов, нямат сигурно място там. Манолев е кон­тузен в момента, Чорбаджийски и Йорданов вероятно ще бъдат резерви през пролетта, а Ки­танов показа колеб­ливи изяви по време на контролите.



Тема спорт: Николай Киров забива Златков на пейката

Централният защитник на Ботев Пловдив Даниел Златков е изпаднал в немилост пред старши треньора Николай Киров-Белия, пише Тема Спорт". Специалистът все по-рядко разчита на него и това е видно от последните контроли. В мачовете с Верея и Оборище Панагюрище двойката централни бранители бе Виктор Генев и Радослав Терзиев. Златков игра в спаринга с Ботев Гълъбово, когато на терена бяха главно младите играчи. Генев не успя да се включи към тима за лагера в Турция, но и там Даниел Златков не получаваше много доверие от наставника. Така поне в началото той ще остане на пейката за сметка на бившия защитник на Левски. Белия е бил категоричен, че ще продължи да налага младия Радослав Терзиев.

Именно ариергардът бе най-слабото звено на канарчетата през есента, като в 19-те кръга отбраната се пропука цели 37 пъти.

Шеф на ЦСКА пожела успех на Лудогорец в Европа

Европейско поведение от "червените"

Орманджиев: ЦСКА има подсигурен бюджет за години

„Има пари за стадион, за школа, за първия и за втория отбор“

Сензационна новина за ЦСКА

Емблемата има нов собственик

Георги Минчев за ЦСКА: Скоро ще е ясно

Таранът говори на прибиране от Букурещ

Стойчо Младенов: Илиан извлича максимума от всеки един национал

"Надявам се скоро да се класираме на голям футболен форум"

Свирепа санкция чака ЦСКА

Парична глоба и лишаване от домакинства грози "червените"

Кюстендилеца: Сцените бяха грозни, но това е доказателство, че ЦСКА е жив!

Лидерът на Сектор Г даде мнението си за баталните изцепки на феновете

Фенове на ЦСКА скочиха на директор (ВИДЕО)

За чужди грешки отговорност не мога да нося, обяви Филипов

Орманджиев: Срам! Бесен съм! (ВИДЕО)

Ще направим отбор, обеща директорът на ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки