Дерменджиев: Мечтата на Лудогорец в Европа не е "умряла", ние растем и още се учим

"Последният мач в Копенхаген вън валеше обилен сняг много време, а на стадиона вътре нямаше нищо. Е това е разликата”

Дерменджиев: Мечтата на Лудогорец в Европа не е "умряла", ние растем и още се учим

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев смята, че критиците на неговия отбор искат да омаловажат успехите на „орлите” в Европа. Днес Лудогорец победи Верея с 4:0, но след мача отново фокусът беше върху това дали отпадането от Копенгахен в 1/16-финалите на Лига Европа е провал за отбора.

„Искам да ви кажа така: Много е неправилно да се каже, че е „умряла” мечтата на Лудогорец. Лудогорец още расте, още се учи. Играхме Лига Европа, стигна отборът доста далеч. После Шампионска лига. После пак Шампионска лига и излезе от там. Сега някои искат да кажат колко сме виновни, че загубихме от Копенхаген, след като сме излели от Шампионска лига. Футболистите и ние като ръководство още израстваме. Аз съм сигурен, че отборът лятото ще бъде по-силен. Мисля, че Лудогорец ще се представи по-добре”, каза Дерменджиев пред Диема спорт 2.

Той посочи с конкретен пример каква е разликата между мачовете в евротурнирите и българския елит.

„Нека пак да бъдем реални хора, има много мачове. До плейофите имаме да изиграем тези мачове и в плейофите остават 10 мача, които ще бъдат на по-различно ниво. Така мисля поне аз. Ще дам един пример само. Последният мач в Копенхаген вън валеше обилен сняг много време, а на стадиона вътре нямаше нищо. Е това е разликата.”.

Кешеру преговаря за нов договор, но според Дерменжиев интересът от чужди отбори разсейва неговите играчи.

„Не трябва да изпускаме един момент. Това израстване на самите футболисти е и това, че има афинитет към тях и ги търсят добри отбори. А те в момента са тук и се чувстват добре. Но им трябва пак време да преработят това. Клаудиу Кешеру през лятото ще се знае къде ще бъде. Трябва да почиват, защото продължават мачовете. Анисе имаше и лека контузия, която вече отзвучава. Няма някой, който да не участва заради контузия. Казах му на Кафу, че трябва да бъде спокоен. Той е един изключително добър футболист, но е от този тип футболисти, които когато не им върви играта, не може да балансира и да прояви контрол и това го изнервя”.

А за собствения си договор треньорът каза:

„Не е проблем това, подписът не е проблем. Аз съм тук. Ако са доволни, пак ще бъда тук. Собствениците правят страшно много.”.

Конкретно за мача с Верея, Дерменджиев обясни, че преходът от евромачове към първенството у нас е бил най-големият проблем.

„Това беше един добър мач за нас. Доволен съм, защото ние идваме от Шампионска лига, от Лига Европа. Това пренастройване в играта е много голяма промяна за нас. Затова казвам, че за мен е един добър мач. Първото полувреме имахме определени ситуации, имахме надмощие. Вярно, разрешихме някои ситуации, но контролът върху играта го държахме 90 минути. Когато излезем и изиграем едно такова първо полувреме и няма гол, след това вече концентрацията е много по-различна. Когато вкараме гол, отборът се успокоява и започва да играе както може. Това са 90 минути и през тях трябва да играем. Много е добре дори това, че второто полувреме на този тап на подготовка футболистите имат възможност да вдигнат темпото.”.

Дерменджиев след 13-ата поредна победа: Искам и титлата, и купата!

Треньорът на Лудогорец бе много доволен от успеха над Хебър

13 от 13! Лудогорец държи 13-та титла (ВИДЕО)

"Орлите" спечелиха категорично с 3:0

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков поднови тренировки

Той се възстанови след поредната си контузия

Пьотровски: На загрявката разбрахме за загубата на ЦСКА

Халфът призна и за късмет срещу Левски

Вижте кой ще свири Лудогорец - Левски

Ето всички назначения

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Лудогорец обяви кога пуска билетите за Левски

Деца и пенсионери ползват 50% намаление

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Дерменджиев: Има умора в нашия отбор, паузата идва навреме

"Изиграхме добър мач", каза треньорът на Лудогорец след разгрома над Локо (София)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки