Асен Георгиев: Като организация и пари само Лудогорец е пред Берое

Все още имам симпатии към Левски, но ще съм най-радостен да ги бия, заяви бранителят

Асен Георгиев: Като организация и пари само Лудогорец е пред Берое

Бранителят Асен Георгиев се превръща във все по-основна фигура в състава на Берое. Именно на него ще се разчита да държи защи­тата на „зелените", след като Иво Иванов е на­казан. В навечерието на мача със „сините" той се съгласи да даде интервю за „Меридиан Мач". Симпатизира ли още на бившия си клуб, има ли напрежение в Берое след трите загуби и очакват ли играчите скоро ферарио Спасов да не им е треньор, четете в следващите редове.

След за­губите в предните кръгове, каква е обс­тановката в клуба?
- За съжаление нат­рупахме три поредни загуби, което не е добре за нито един отбор. Не мога да кажа, че настроението е доб­ро и сме щастливи, но се надявам до мача да си вдигнем духа, за да покажем качествата си.

Главата на треньо­ра ви Ферарио Спасов е сложена на дръвника и той има ултима­тум за побе­да, или поне така сочат ин­формациите и логиката...
- Разбира се, че го чувстваме това напрежение. Феновете не са доволни от всичко, което се случва. Три поред­ни загуби... за никой не е приятно. Публиката не е радост­на от това. Всеки би ис­кал да излезе и да по­беди в неделя, за да за­радваме публиката и треньорите. За никого не са добри тези резултати.

В Стара Загора праз­нуват най-много победите точно над Левски...
- Е, ще се опитаме да им дадем такава побе­да, която да ги зарадва след неудачите в пред­ните кръгове.

Влияят ли ви на вас и Ферарио Спа­сов всички спекула­ции, че треньорът ще бъде сменен?
- Не мога да комен­тирам, но на тренировки­те и разборите не чувст­ваме да има не­що. Ферарио Спасов е спокоен човек, на който не мисля, че спекулациите ще пов­лияят.

В предния мач по­лучихте два червени картона до 60-ата ми­нута. Откъде се появи тази агресия в отбо­ра?
- Всички искахме да победим, бяхме готови да дадем всичко. След една моя грешка ни вкараха гол. Оттам-нататък се хвърлих ме да изравнява­ме, защото много искахме да подарим победа на нашите фенове. Ма­чът не тръгна добре, но въпреки това не мога да си обясня те­зи два черве­ни картона.

Ти си юноша на Левски. Изпит­ваш ли още ня­какъв сантимент към този клуб?
- Да, все пак съм юноша на Левски. Няма как този мач да не е по-специален за мен. Ви­наги е било така. Все пак обаче съм футбо­лист на Берое и се на­дявам да покажем всичко, което можем, да се раздадем докрай и да победим. Тогава ще бъда най-радостен.

Левски започна като вас полусезона, но след идването на Ники Митов спечели дербито с ЦСКА-София и е в подем. Как­во е мнението ти за съперника?
- Не мога да коменти­рам играта на Левски и състоянието им, защото не съм в клуба. Не за­почнаха особено добре, факт е това, но в пос­ледния си мач победи­ха ЦСКА-София. Би трябвало да тръгнат на- горе. Да биеш ЦСКА си е много добре.

Ти каза ЦСКА, но това истинският ЦСКА ли е или пък послед­ният мач на истинския клуб е бил този на фи­нала срещу теб и Мон­тана?
- Да ви кажа честно - това не е ЦСКА, което беше. Доста футболисти и ръководители от Литекс отидоха на „Армия­та". Няма ги и феновете, които ги имаше преди. И като дете съм ходил на доста мачове и знам, че тогава беше друго. Имаше повече публика, страст, сега не е същото.

Съжаляваш ли, че не успя да вземеш Ку­пата пред 35 000 фено­ве точно срещу истин­ския ЦСКА?
- Съжалявам, защото това щеше да е нещо много голямо за нас, за клуб като Монтана. Да стигнем финал за Купа­та и да я спечелим сре­щу ЦСКА си е истинско чудо. Като че ли това е нещото, за което най-много съжалявам в ка­риерата си, но животът продължава. Надявам се да имам още поводи да стигна до такъв мач, да играя в него и да го спечеля.

Как гледаш на този нов формат на първенството, според които дори от дол­ната половина на плейофите може да се доберете до Европа?
- По принцип това е добре за нас. Но е важ­но да започнем да по­беждаваме. Да ви кажа честно, сигурно до пре­ди 2 седмици не знаех - кой с кого и как ще иг­рае. Наскоро го разб­рах, но ако си първи в долния плейоф, можеш да играеш за Лига Ев­ропа. Това е страхотен стимул за нас.

Знаем, че като изключим Лудогорец, всички други клубове са имали финансови проблеми. Бил си в Монтана, Локо (Пд), като сравниш с Берое - как сте финансово?
- В които и отбори да съм бил, е има­ло някои пробле­ми. Всичко в Бе­рое обаче е осигурено и финансово, и организацион­но. Всичко е много добре и хората мислят само, как да се развиваме и да вървим напред. Може би след Лудогорец имаме най-добрите условия и терени. Всичко е на много добро ниво.

Да се върнем на мача с Левски. Каза, че искаш да ги биеш сега, но би ли се вър­нал някога в родния си клуб, за да се реа­лизираш и в мъжкия футбол там?
- До момента никой никога от Левски не ми се е обаждал за връ­щане. Но всичко е въз­можно. Живот и здраве, защо не... Един ден си на едно място, на дру­гия ден - на друго. Всичко е възможно, но в момента мисля за ка­риерата си в Берое.

Стойне Манолов: За мен решението на Гриша Ганчев бе очаквано

Те се капсулираха от „червената“ общност и мислеха, че резултатите от Ловеч ще свършат работа тук…

Красимир Чомаков: Оставете Стамен Белчев

Не очаквах загубата от Ботев

Майкъла: На Гриша Ганчев просто му е писнало

„Лудогорец ще е шампион за 13-та поредна година“

Шеф в Ботев Пд обяви съдбата на треньора

Вижте какво каза Артур Платек

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки