Камбуров ще прекъсва голова суша срещу Берое

Нападателят няма попадение през пролетта, не е вкарвал повече от 9 часа

Камбуров ще прекъсва голова суша срещу Берое

През есента Мартин Камбуров не спираше да къса против­никовите мрежи. Нападателят на Локомотив Пловдив имаше 10 гола на сметката си и диша­ше във врата на Клаудиу Кешерю (Лудогорец) и Жоао Паоло (който тогава играеше в Бо­тев Пд, а сега е в Лудогорец). Камбуров вкара в 10 двубоя по веднъж. Така общият брой на попаденията му в елита стана­ха 183, което му отрежда пе­то място във вечната рангли­ста на стрелците у нас. Запа­лянковците чакаха всеки след­ващ двубой, в който да станат свидетели на нещо епохално -да се изкачи на четвъртото място, което в момента се за­ема от легендата на Локомо­тив Пловдив и българския футбол Христо Бонев. Зума е със 185 голове в елита. Този мо­мент обаче така и не настъпи.

През пролетта Мартин Камбуров влезе в безпреце­дентна за него суша. За послед­но той се разписа на 29 ноем­ври 2016 година. Тогава Локо­мотив победи с 2:0 последния в класи рането Монтана в дву­бой от 16-ия кръг на първен­ството. Капи­танът на черно-белите се разпи­са в 83-ата ми­нута, оформяй­ки крайния ре­зултат.

Оттогава таранът обаче не е поразявал противникови­те мрежи. А е видно, че през пролетта фор­мата му спадна. Той взе участие в 6 двубоя (след този с Монтана), в които не можа да намери начин да прока­ра топката зад голлинията. В момента Камбуров е в серия от 547 минути без гол - 9 часа и седем минути!

Капитанът на Локо Пд е ам­бициран да се отпуши при гос­туването на Берое. Мачът в Стара Загора е в събота, 1 ап­рил, от 15:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема. А за­що да не вкара и два гола - не­що, което не е правил в един мач през настоящата кампа­ния.

Интересното е, че през есента Камбуров също в един момент сякаш бе влязъл в криза - не бе вкарвал в продължение на 295 минути (4 часа и 55 ми­нути) между 10-ия и 13-ия кръг, но се отпуши точно срещу Бе­рое. Той откри резултата сре­щу заралии на "Лаута" в 57-ата минута, но след това Охене ус­пя да изравни.

Локо (Пловдив) ще бъде без петима играчи за мача с ЦСКА 1948

Вижте и кои са те

Френски гранд иска звездата на Локо (Пд)

Нтело прави все по-силно впечатление

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки