Ники Илиев: Очаквам да победим Черно море

"Гонзо е направил добър отбор в Черно море и може да се бори за челно място в класирането"

Ники Илиев: Очаквам да победим Черно море

Бившият шеф и легендарен футболист на Левски Николай Илиев сподели пред "Тема Спорт" мнението си за поло­жението при сините. Той ко­ментира и казуса със Стани­мир Стоилов. Бронзовият медалист от САЩ 94 говори и за предстоящия мач на сините срещу Черно море в Каварна, както и за битките в плей­офите. Навършващият днес 53 години Илиев не пропусна да поздрави и националните ни отбори за успехите през изминалата седмица. Ето как­во сподели още той:

За Черно море
Левски го очаква изключи­телно трудно гостуване. На­дявам се победата над Ботев в предишният кръг да даде са­мочувствие на отбора. Оча­квам да победим. Независимо от това, че разликата с Лудо­горец е голяма, всичко може да се случи. И съвсем нормално е, както и самите те го казват, до последно, има ли възмож­ност, да се преследва титла­та. Черно море е много добър отбор под ръководството на Георги Иванов. При една поб­еда моряците може спокойно да се борят за тройката. Те­първа предстоят много директни двубои, които ще по­кажат, че всичко е възможно.

Отборът при Николай Митов
Още е много рано да се ка­же за някаква промяна или по­черк. Мисля, че нещата вър­вят към по-добро. Директно ще го кажа. Независимо от слабия мач от страна и на двата отбора по време на вечното дерби, Левски показа борбеност, непримиримост. Раздаваха се от първата до последната минута. Повярва­ха в силите си. Това бе важно не само за тях, но и за публи­ката. Мисля, че след това не­зависимо от загубата в Ста­ра Загора Левски стоеше по-добре от Берое. Минимумът, който трябваше да бъде спе­челен, бе равенството. Сигур­но ще има още такива прили­ви и отливи. Но това все пак е още началото на работата на Николай Митов. Надявам се нещата да се оправят за по-добро в Левски.

За младите
Искам да честитя победа­та на националния отбор над Холандия, както и класиране­то на младежите ни до 19 го­дини. Да се надяваме, че неща­та ще тръгнат по правилния път и тези победи ще дадат необходимото самочувствие на футболистите за по-добро представяне и за вяра в соб­ствените си сили. Не един или два пъти съм го казал, че има­ме добри млади момчета, на които да разчитаме. Това съ­що се отнася и за Левски. Смя­там, че трябва да се дават малко повече възможности на няколко юноши да играят по-често в първия състав.

За националите в Левски

За мен решението да бъде взет в националния отбор Бо­жидар Краев бе учудващо, но същевременно похвално за Петър Хубчев. Халфът е един от най-перспективните ни юноши, който трябва още не­ща да направи, за да стане това, което ние очакваме от него - да бъде водеща фигура в Левски. Това беше един уника­лен шанс, който му бе даден от Хубчев. Браво, първо, на него за куража, който имаше, и, второ - мисля, че момчето се справи като за първи мач добре.

За плейофите в Първа лига

Много интересни неща могат да се случат, защото предстоят директни двубои. Знаем кои места дават Въ­зможност за участие в евро-турнирите и всеки един от­бор ще се стреми и бори да вземе едно по-челно място в класирането. От тази гледна точка мачовете ще бъдат много интересни и в никакъв случай предрешени.

За скандалите по оста Стоилов - Левски
Не мога да застана по сре­дата на някакъв конфликт между клуба и Мъри Стоилов. Единствено знам като про­фесионалист, че когато имаш един договор, той трябва да се изпълнява. От там нататък дали контрак­тът е изпълнен, или по някак­ъв друг начин са подписани нещата и при други условия -това трябва да го опове­стят от клуба. Защото в крайна сметка и те пред­приемат действия към Ста­нимир Стоилов. Ние, от­страни наблюдавайки неща­та, не можем да кажем кой е прав в случая. Едно мога да кажа - ако Мъри има пари, ко­ито трябва да си получи, и това е подписано в догово­ра, трябва да си получава въ­знаграждението. Но, от дру­га страна, ви казвам, че не може с подробности да знаем какви са точно нещата - как­во е подписвано и какви са били договорките. За този договор си спомням, че Мъри ми беше казал, че имаше ня­какви пари да се взимат, но какво точно са се уточнява­ли не мога да ви кажа. Може единствено да гадаем.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки