Кампаняро: Най-много съм научил от Лука Тони

Няма рецепта за победа над Лудогорец, трябва да откажем Левски, казва халфът

Кампаняро: Най-много съм научил от Лука Тони

Густаво Кампаняро дълго време изкара на пейката в Лудого­рец, но контузията на капитана Све­тослав Дяков му отвори широко вратата към титулярния състав и той може да се възползва. С бразилеца в тима на шампионите говорим не­посредствено преди дербито с Лев­ски. Ето какво очаква халфът от ма­ча и края на сезона.

- Густаво, свикна ли вече с обстанов­ката в Лудогорец?

- Да, но ми беше трудно в началото, признавам. Трябва да променям някои мои навици, да свик­на със страната, с града. За мое щас­тие в отбора сме об­що десет бразилци, които веднага ме приеха и ми показа­ха какво трябва да правя, как трябва да действам. Винаги е добре, когато има кой да те посрещне в далечна страна и да ти помогне. В то­ва отношение аз бях привилегирован.

- Може ли да се каже, че Лудогорец е „бразилски" от­бор?

- До голяма сте­пен, да. Ние сме цял състав бразилци в Разград. Хубавото е, че сме много еди­нни, постоянно сме заедно - на и извън терена. Сигурно знаете, че живеем като малка общност. Постоянно се съби­раме, ходим на ве­черя в някой от нас, играем карти и други игри. Обичаме да се шегуваме, правим си майтапи. Климатът в Разград също ни по­нася, чувстваме се като у дома.

- Преди да подпи­шеш договор с Лу­догорец, знаеше ли, че ще бъдеш толкова добре обгрижен от сънарод­ници в града?
- Да, знаех. Роджерио (б. а. - Перейра) ми каза, че са много. Няма да крия, че и това беше едно от нещата, които помог­наха за избора ми.

- Коя е любимата ти позиция на тере­на?
- Обичам да имам повече свобода на терена, да мога да изпълняват защитни задачи, но и да ата­кувам. Халф съм по призвание, винаги съм играл на тази позиция. Обичам да създавам положе­ния, да подавам на моите съотборници. Когато мога, и аз стрелям към вратата на съперника.

- Предстои ви дерби с Левски, каква е нагласата ви?
- В съблекалнята си говорим само за победа, нямаме дру­ги планове. Уважава­ме Левски, те са наш съперник за първото място, макар и да имаме убедителна преднина. Трябва да ги откажем да ни преследват. Няма да ни бъде лесно. Ако искаме да постигнем успех, трябва да се концентрирани, да се борим на терена от първата минута. Играем пред наша публика, длъжни сме да я зарадваме.

- Защо се стигна до загубата от Дунав?
- Дунав е много добре организиран отбор. Защитават се добре, компактни са. Ние във всеки мач искаме да атакува­ме, да играем зрелищен футбол, но пон­якога не се получава по най-добрия на­чин. Дунав успя да ни вкара гол, а след това се затвори доб­ре. Играха на кон­траатаки, хванаха ни в крачка. Това много затрудни и разстрои играта ни.

- Това ли е рецеп­тата за победа над Лудогорец - дис­циплинирана игра и контраатаки?
- Няма да издавам рецептата. (Смее се). Не е лесно да се победи Лудогорец, малко отбори са го правили. Дори и те­зи, които ни оказват сериозна съпротива, често напускат тере­на победени. Все още сме гладни за успехи.

- Ти си израснал в Италия и си бил в юношеския отбор на Фиорентина, а след това и във Верона. Кой е най-силният ти спомен от този период?
- Фактът, че играх във Верона с Лука Тони. Той е един от най-добрите цен­трални нападатели на своето време. Из­ключителен играч и човек. Бе лидер в съблекалнята, гово­реше с всеки един от нас. Никога няма да забравя, че се раз­даваше за отбора и никога не е мислил за себе си на тере­на. Това е отличен урок. Когато бяхме заедно, той стана голмайстор на Ита­лия.

- Какво ще ка­жеш за престоя си във Франция?
- Играх под наем в Евиан, който беше в Лига 2. Направих много силен сезон, играх във всички срещи, завърших го­дината с 10 асистенции. Именно в Евиан са ме забелязали и гледали от Лудого­рец. Във Франция научих езика, беше обогатяващо за мен като личен опит.

- Говориш италиански и френски, освен родния си език. Обещаваш ли да научиш и бъл­гарски?
- Да, правя усилия, взимам някои уроци. Бях изненадат, че използвате „мерси", която е дума, която познавам. Първите думи, които научих на български бяха „бързо", „бавно", „напред", „назад".

- Можем ли да ка­жем, че Лудогорец ще стане шампион за шести път по­ред?
- Докато и матема­тически не стане ясно, не можем да го твърдим. Водим с 13 точки и от нас зави­си да увеличим, а не да намаляваме пред­нината си. Близо сме до титлата, но ни предстои още рабо­та.

- Имаш ли фаво­рит в Шампионска­та лига?

- Бях за Барсело­на, но не вярвам да направят втори по­добен обрат. Ювентус са много силни в защита. Големият фаворит в турнира вече е Реал Мадрид.

Дерменджиев след 13-ата поредна победа: Искам и титлата, и купата!

Треньорът на Лудогорец бе много доволен от успеха над Хебър

13 от 13! Лудогорец държи 13-та титла (ВИДЕО)

"Орлите" спечелиха категорично с 3:0

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков поднови тренировки

Той се възстанови след поредната си контузия

Пьотровски: На загрявката разбрахме за загубата на ЦСКА

Халфът призна и за късмет срещу Левски

Вижте кой ще свири Лудогорец - Левски

Ето всички назначения

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Лудогорец обяви кога пуска билетите за Левски

Деца и пенсионери ползват 50% намаление

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Дерменджиев: Има умора в нашия отбор, паузата идва навреме

"Изиграхме добър мач", каза треньорът на Лудогорец след разгрома над Локо (София)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки