Фабио Канаваро готов да замества Конте на треньорската скамейка на Юве

Бившият капитан на Ювентус смята, че Конте може да се справи и без да е на пейката по време на мачовете

Фабио Канаваро готов да замества Конте на треньорската скамейка на Юве

 

Бившият капитан на Ювентус Фабио Канаваро се готви да замества треньора на Ювентус Антонио Конте, ако той бъде наказан да не води „бианконерите”. Конте може да получи наказание от 15 месеца за това, че не е уведомил органите на реда за евентуални уговорки в мачове на неговия бивш отбор Сиена. Наставникът е отказал да урежда мачове, но е издал на властите опитите за манипулация и затова го грози санкция.

Тази седмица Фабио Канаваро получи своя треньорски сертификат и е спряган за възможен заместник на Конте при наказание.

„Какво бих направил, ако ме потърсят от Ювентус? Това е едно от тези предизвикателства и един от тези отбори, на които трудно можеш да откажеш.”, казва носителят на „Златната топка” пред радио “RTL”.

„В момента Ювентус има страхотен треньор, който спечели Скудетото, така че се надявам проблемите му да се разрешат. В крайна сметка единственият проблем, ако Конте бъде наказан, ще е, че той няма да може да седи на пейката по време на мачове. Един истински треньор се доказва всеки ден на тренировките. Не е проблем, че няма да е на скамейката, но мисля, че отборът ще се справи. С модерните технологии той може да си седи в публиката и да води мача по нормален начин.”

В Италия смятат, че най-вероятният вариант при наказание на Антонио Конте е неговият асистент Масимо Карера да седи на пейката.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки