Дерменджиев: ЦСКА ни затрудниха само с по-твърдите влизания, с нищо друго (ВИДЕО)

Играли сме 16 мача повече от ЦСКА, отбеляза треньорът на Лудогорец и тактично отказа да говори за дузпата за ЦСКА

Дерменджиев: ЦСКА ни затрудниха само с по-твърдите влизания, с нищо друго (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че ЦСКА е затруднил неговия отбор само с по-твърдите влизания и нищо друго при ремито 1:1 на „Българска армия”.

„Точката винаги си е била точка. Един мач на единоборства, без кой знае какви футболни достойнствата. Ние бяхме много мотивирани, искахме да победим, но резултатът е 1:1. Затрудниха ни най-вече единоборствата, по-твърдите влизания. С нищо друго”, коментира Дерменджиев след мача пред „Диема спорт 2”.

Наставникът на шампионите отказа да критикува съдиите за дузпата за ЦСКА, дадена за игра с ръка на Хосе Луис Паломино извън наказателното поле.

„Искам всичко да се решава на зеления терен. Но двата отбора могат да играят много по-добър футбол”, тактично отбеляза само Дерменджиев и похвали своите играчи, които вече три мача са без победа в плейофите, но са без основни фигури като Дяков и Владо Стоянов. Той отбеляза, че Лудогорец е изиграл 16 мача повече досега от ЦСКА през сезона.



„Ние имаме доста футболисти, които щом са тука, значи са класа. Те свършиха много добра работа. Дяков е една много водеща фигура в нашия отбор и липсва. Той е на път да бъде вече добре, но момчетата, които играха, също се представиха много добре. И Густаво, и Анисе всички играха добре. Най-важното е, че изпълняваха това, което искаме ние. Нашата игра е по-специфична, по-различна, опитваме се да държим повече топката и да я контролираме. Комфортът ни е добър (на върха), но ние играем 16 мача повече от ЦСКА – 6 мача квалификации, 6 мача в групова фаза на Шампионска лига, два мача за Лига Европа и два мача за Купата на България. Това са 16 мача повече, това е един полусезон. Аз не мога да се сърдя на футболистите. Вдигнаха оборотите, реагираха бързо след гола. За вас може би е сензационно три мача Лудогорец да не може да бие, но аз мисля, че това е в рамките на нормалното”.



„Пред Лудогорец винаги са много високи целите. Искаме да спечелим купата и да станем шампиони отново ида се подготвим добре да атакуваме отново групите на Шампионска лига. Става въпрос за психологическа умора. Това бяха изключително отговорни мачове, които са свързани с пътувания, с дълги лагери. Когато вече сме към края, мотивацията е добра, но искат със 70-80% да може да се побеждава. Това са плейофи и отсега тези 10 мача, остават 7, това е най-трудният период за всички отбори в плейофите”, завърши Дерменджиев.

Отборът беше малко по-раздвижен. В началото до около 20-ата минута имахме три атаки, които можеше да се развият по-добре. „Можеше” или „ако” обаче за футбола не съществува.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки