Сензациите в пресата: Левски взима минимум двама нови нападатели

Ботев започва тежки преговори за Неделев и Вутов, Брайтън дойде за Кафу, Левски вдига Яблонски за ЦСКА

Сензациите в пресата: Левски взима минимум двама нови нападатели

Сензациите в пресата днес, 23 април, понеделник, 2017 година:

Тема спорт: Ботев преговаря с Майнц и Удинезе за Неделев и Вутов

Ботев Пловдив ще започне преговори с Майнц 05 и Удине­зе за Тодор Неделев и Антонио Вутов, които са под наем в тима. Договорите им за пре­отстъпване са до 31 май, кога­то ще се изиграе последният кръг в Първа лига. Ако обаче жълто-черните достигнат до бараж за Лига Европа, той ще е на 4 юни. Така двамата игра­чи ще трябва да останат още няколко дни. Отделно, шефо­вете на канарчетата се надя­ват да могат да разчитат на тях поне и за есента. Догово­рите им с Майнц 05 и Удинезе са до лятото на 2018 година.

Самият Неделев заяви наско­ро, че няма желание да продъл­жава в немския тим. Вутов пък каза, че скоро ще има раз­говори между Ботев и тима от Серия А за неговото бъде­ще.

Меридиан мач: Англичанин дойде в София за Кафу

Представител на новия член на Висшата лига - Брайтън, дойде на „Българска ария". Той изгледа на живо двубоя между ЦСКА-София и Лудогорец. Преди няколко дни ан­глийските медии съ­общиха, че „чайките” планират да платят сериозна сума за Ка­фу, като той дори може да е първото им попълнение след истори­ческата промоция за най-горното ниво на футбола на Острова.

Според медиите в Англия представители­те на Брайтън до­ри са накарали мениджъра на Кафу - Луис Аугусто Карвальо, да от­ложи планираната сре­ща със Спортинг Лисабон и да избере тях. Друг е въпросът да­ли самият футболист ще е готов да заиграе във въпросния отбор, тъй като лисабонските „лъво­ве" са далеч по-име­нити.

Меридиан мач: Левски взима минимум двама нападатели през лятото

Левски ще се съсредоточи в из­дирването на ка­чествен нападател през лятната пау­за. Оказа се, че Левски ще вземе минимум двама на­падатели, с които да атакува титлата през следващия сезон. Бройката им може да набъбне и до трима, ако ня­кой от сегашните атакуващи футбо­листи на Левски си тръгнат лятото. То­ва до голяма степен важи за африканците Бабатунде Адениджи и Фран­сис Нас, които ще бъдат продадени при оферта, а „си­ните" шефове ня­ма да са особено претенциозни за финансовите усло­вия около сделка­та.

По-лошото е, че Левски може изва­ди на тезгяха и Бо­жидар Краев, ако младокът не преподпише договора си с клуба. 19-годишният играч има контракт до края на календарната година и от месец юли ще може да влиза в преговори с други клубове. „Сините" ще направят всичко въз­можно, за да за­държат Краев, а ако не успеят да го направят до края на сезона, ще се опитат да го прода­дат през паузата.

Меридиан мач: Вдигат „синия” герой за дербито с ЦСКА-София

Централният защитник Давид Яблонски почти сигурно ще бъде на линия за дербито с ЦСКА-София през уикенда. Футболистът получи контузия при гостуването на Черно море, придружена и от наказание заради червен картон. Оттогава той не е играл, тъй като лекуваше и травма.

Очакванията са оба­че Яблонски да бъде на линия за срещата с ЦСКА-София, като ако физическото му състояние позволя­ва, дори ще бъде и титуляр. В предните двубои сравнително добра двойка офор­миха Лукин и Пиргов, но чехът може да бъде предпоче­тен пред българския защитник заради физическото си при­съствие. Освен, че е стабилен в отбрана при центрирания, той е кошмар за съперника след първия си мач срещу него. Припомняме, че Яблонски първо спечели дузпа, а след това вкара и гол във вратата на ЦСКА-София. Освен това, още едно него­во попълнение бе отменено в тази сре­ща. Точно заради то­ва е вероятно той да излезе титуляр до Сърджан Лукин и вместо Димитър Пиргов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки