Сензациите в пресата: ЦСКА-София предлага нов договор на Бодуров

Лукин отказал заплата от 8 хиляди евро; Берое чака отговор от бранител до петък; Елитни клубове от Турция идват за играчи на Дунав

Сензациите в пресата: ЦСКА-София предлага нов договор на Бодуров
Сензациите в българския спортен печат на 4 май 2017 г.:
 
„Меридиан Мач”: ЦСКА-София предлага нов договор на Бодуров
 
ЦСКА-София обмисля да предложи нов договор на един от основните си защитници - Николай Бодуров. Както е известно, националът парафира с „червените" в началото на годината, като контрактът му е до края на сезона. Опитният бранител определено заздрави защитата на ЦСКА-София и е с важно значение за силните игри на тима напоследък. Той дори успя да се върне в националния отбор, където не бе попадал почти година и влезе като резерва при победата с 2:0 над Холандия. Самият играч нямаше отбор през цялата есен, като по това време неговата половинка бе бременна и го дари с наследник в началото на 2017-а. Бодуров осъзнава, че може да вземе последно „10" в своята кариера и да поиграе още сезон или два зад граница. Чрез мениджъри той опитва да си уреди трансфер в Турция или Кипър. През септември благоевградчанинът бе близо до преминаване в Касъмпаша, където играят Страхил Попов и Васил Божиков, но в крайна сметка до трансфер не се стигна. Сигурно е обаче, че ако Бодуров не намери подходящ отбор, в който да продължи кариерата си, ще остане още поне шест месеца в ЦСКА-София.
 
„Меридиан Мач”: Берое чака отговор от бранител до петък
 
Защитникът на Берое Венцислав Василев ще трябва да даде до петък отговор на ръководството дали ще удължи договора си. Бранителят играе втори сезон с екипа на старозагорци и се утвърди като несменяем титуляр.
 
Той има още 2 дни за размисъл дали ще продължи кариерата си на стадиона под Аязмото и по всичко личи, че ще парафира за още един сезон.
 
Атанас Зехиров засега няма да остава в Берое, защото очаква оферта от чужбина най-вероятно от Полша, а договорът му изтича на 31 май.

 
„Тема Спорт”: Лукин отказал заплата от 8 хиляди евро
 
Централният защитник на Левски Сърджан Лукин е отхвърлил офертата на клуба за удължаване на договора. Сините са му предложили заплата от 8 хиляди евро, но това не е удовлетворило исканията на бранителя. В момента румънецът прибира над 12 хиляди евро и е един от най-скъпо-платените играчи в тима. Договорът на Сърджан с Левски изтича с края на първенството. Агентите на играча вече му търсят нов отбор. Той дори е бил предлаган на тимове в Казахстан. Сред тях е и Иртиш, който е воден от бившия треньор на сините Димитър Димитров-Херо. Годишната заплата, която иска Лукин от бъдещия си клуб, е в размер на 200 хиляди евро.
 
До края на първенството почти сигурно Лукин няма да играе повече за Левски, като ще влиза на терена само в краен случай. Така спортно-техническият щаб на сините ще процедира с всички футболисти, които отказаха да продължат договорите си. Това се отнася и за полузащитниците Джереми де Ноойер и Георги Костадинов. Все още неясна е ситуацията с нападателя Антонио Аниете. Почти сигурно той няма да получи предложение да остане и ще трябва да си търси нов отбор през лятото.
 
Вместо тях Николай Митов ще започне да налага юноши. В титулярния състав място намират вратарят Николай Кръстев, Божидар Краев и Станислав Иванов (започна последните два двубоя). Шанс за изява ще получат и халфовете Ивайло Найденов и Илия Юруков.
 
Руският Урал Екатеринбург пък е пожелал в редиците си Георги Костадинов, съобщи topsport.bg. Елитният тим е воден от бившия треньор на Славия Александър Тарханов, а там се подвизава юношата на Левски Николай Димитров-Хичо. Урал се намира на 11-о място 6 местното първенство, а онзи ден отборът загуби финала за Купата на Русия - отстъпи с 0:2 на Локомотив Москва.
 
„Тема Спорт”: Елитни клубове от Турция идват за играчи на Дунав
 
Трима треньори на клубове от турската Суперлига са били поканени на мачовете на Дунав, разбра "Тема Спорт". Връзката с тях е осъществена лично от изпълнителния директор на клуба Ивайло Петков, който направи успешна кариера като футболист в югоизточната ни съседка. Шефът в Русе е убедил турските клубове да дойдат до България, за да наблюдават изявите на футболисти на Дунав, а и на съперниците на тима. Много е възможно още на мача с ЦСКА в неделя на "Армията" да има емисари от чужбина. Елитни клубове от Турция проявяват интерес към играчи на русенци и са разпитвали ръководството за част от тях. Вече неведнъж пък имаше публикации, че Трабзонспор се интересува от капитана на ЦСКА Божидар Чорбаджийски и следи представянето му от известно време.
 

Ивайло Петков бе част от 3 турски клуба - Истанбул-спор в периода 1998-2003 г. (160 мача и 7 гола), гранда Фенербахче през 2003-2004 г. (16 мача) и Анкарагюджю през 2005-2007 г. (44 мача и 2 гола). Петков завърши кариерата си в Литекс през 2011 г. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки