Подмладяване или по-скоро неволя в Левски

До края на сезона целите в Левски са семпли

Подмладяване или по-скоро неволя в Левски

До края на сезона целите в Левски са семпли - отборът да спечели квота за Лига Европа, а треньорът Николай Митов да успее да обиграе някакъв гръбнак за следващата кампания, като същевременно gage шанс на по-голям брой юноши да покажат, че имат шанс да се утвърдят в първия състав.



На "Герена" вече бе посочена вратата на четирима играчи - Сърджан Лукин, Георги Костадинов, Джереми де Ноойер и Антонио Аниете. Новата мантра, която ще се следва, е подмладяване и сериозна стъпка към състав, изграден предимно от юноши. В момента сините имат двама под 21 години собствено производство, които са неизменна част от стартовата единайсеторка и ако всичко е наред, ще имат място в нея и през следващия сезон. Това са вратарят Николай Кръстев и Божидар Краев, който е ползван на няколко поста, включително и като централен нападател.



Стражът успя да се възползва от отсъствието на контузения Боян Йоргачевич и се утвърди под рамката. Краев пък е налаган в последните няколко сезона, независимо че често позицията му на игрището бе сменяна. Но ако 19-годишният футболист не удължи контракта си с клуба през лятото, то и неговото бъдеще в състава ще е поставено под сериозна въпросителна. От другите младоци титулярно място получи Ивайло Найденов, до стартовите 11 се добира Станислав Иванов, а като резерви влизаха Алекс Боримиров (син на спортния директор Даниел Боримиров) и Илиян Юруков. Но... Налагането на голям брой юноши до края на кампанията е по-скоро по неволя, отколкото планирана работа. Защото, ако Костадинов и Де Ноойер бяха удължили договорите си, то място за Найденов, Юруков или Боримиров нямаше да има. Към момента по-скоро изглежда, че Левски е притиснат от обстоятелствата, а и те му позволяват да прибегне до този ход (още повече че не се бори за титла). Ситуацията наподобява на тази от пролетта на 2014-а година, Тогава още в ранна пролет бе ясно, че сините изпускат призовите места (отборът финишира на пето място в класирането) и бе даден шанс на Елин Топузаков за първи път да води отбора. В 11-те мача за първенство, 8 които той бе начело, Топузаков обърна поглед към школата и отписа някои от легионерите, за които бе ясно, че си тръгват. Той започна твърдо да използва братята близнаци Радослав и Борислав Цоневи, и Владислав Мисяк. А на терена започват редовно да се появяват още Стивън Петков и Мики Орачев. Тогава Борислав Цонев завършва кампанията с 15 шампионатни двубоя, брат му Радослав с 10 и 1 гол, Владислав Мисяк с 9 и едно попадение, а Мики Орачев с 6. Кой от тези играчи обаче се превърна в основен футболист на Левски след тоВа? Отговорът е лесен, след като 6 момента нито един от изброените не е на Терена". Пръв напусна Стивън Петков, а след това същото сториха Владислав Мисяк и близнаците Цоневи. Всичките го направиха с мотив, че не получават достатъчно игрово време. Сега Левски държи правата само на Мики Орачев, който се подвизава като преотстъпен в Локомотив София. Във втородивизионния тим е и друг дебютирал през сезон 2013/14 - Илия Димитров...



Затова и към момента е много рано да се каже, че Левски най-накрая е тръгнал по-различен път. Ако и през месец октомври ситуацията е като настоящата, то тогава може да се говори за нещо подобно.

 

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки