Сензациите в пресата: Левски ще се пробва за Мапуку след баражите

Каре в ЦСКА с неясно бъдеще, вратар на Дунав чака повиквателна за националния отбор

Сензациите в пресата: Левски ще се пробва за Мапуку след баражите

Сензациите в родната спортна преса на 15 май, понеделник, 2017 година:

Меридиан мач: Левски ще пробва Мапуку след баражите

Левски ще прове­де разговор с Жуниор Мапуку за преми­наването му на „Гере­на" след края на сезона.

Неотдавна самият нападател обяви, че е получил оферта от „сините", но малко по-късно спортният директор Даниел Боримиров нарече това спекула­ция. Според „Меридиан мач”, Левски все пак ще направи опит да привлече Ма­пуку.

„Сините" ще го­ворят с нападателя и агента му, за да видят какви са условията им.

Ако сделката не се получи, на „Герена" ще огледат и дру­гите си варианти. Плюсът с Мапуку ос­вен, че познава фут­болът у нас е и, че той ще дойде евентуално като свободен агент.

Според информа­циите обаче испанс­кият Елче също е кандидат за подписа на играча, което мо­же да направи фи­нансовата ситуация непосилна за Левски.

Меридиан мач: Каре на ЦСКА-София с неясно бъдеще

Четирима от игра­чите на ЦСКА-София са с неясно бъдеще и оставането им на „Армията" за следващия сезон е доста не­сигурно. Става дума за Кристиян Мали­нов, Милчо Ангелов, Никола Колев и Пла­мен Гълъбов.

По принцип всички те­зи играчи са получили шансове през този се­зон, но така и не ус­пяха да се възползват от тях. Най-много срещи от въпросното каре е изиграл Мали­нов - 14. В момента той изтърпява наказа­ние заради червения картон, който получи по време на дербито с Левски (3:0). Шан­совете на халфа да остане в ЦСКА-Со­фия са 50 на 50. То­ва се дължи на фак­та, че той притежава добри качества, а по едно време дори бе викан в националния тим.

Друг играч, на ко­гото специалистите предричаха добро бъдеще - Никола Колев, пък записа само 8 мача за „чер­вените" през този се­зон. Навярно ще се търси друг елитен от­бор, в който да отиде под наем, за да трупа игрови минути. Мил­чо Ангелов е с най-добрия коефициент голове/минути на „Армията" - 4 попа­дения в 281 минути. Самият той иска да напусне, защото вече не му се играе за дуб­лиращия тим и иска да е титуляр на елит­но ниво. Пламен Гъ­лъбов пък има само два мача през сезона и е явно, че ще заиг­рае в друг тим през следващата кампа­ния.

24 часа: Викат в националния вратаря на Дунав

Първа повиквателна за националния от­бор на България се очаква да получи вратар­ят на „Дунав" Станислав Антонов. Той се представя стра­хотно в мачовете през пролетния дял на пър­венството и спасяванията и въобще поведението му в наказателното поле нямаше как да не направ­ят впечатление на спорт­но-техническия щаб на държавния тим.

31-годишният Анто­нов трябва да е един от тримата вратари, които ще бъдат извикани на ла­гер   преди   световната квалификация срещу Беларус в Минск на 9 юни.

При победата с 2:0 над Холандия в София на 25 март пази Николай Ми­хайлов. Твърдият титу­ляр Владислав Стоянов получи травма на лагера преди мача и последва операция. Тогава бе при­викан Николай Кръстев от „Левски", който се присъедини към Михай­лов и Георги Китанов от ЦСКА.

Сега най-вероятно ос­вен сина на президента на БФС Борислав Ми­хайлов и Антонов отно­во Китанов ще бъде сред извиканите.

Вратарят на „Дунав" започна да пази от по­следния мач за 2016 г. след травмата на дотога­вашния титуляр на русенци Мартин Луков. Общо до момента Ан­тонов пази в 12 мача, в които допусна 14 гола, като за почти всички той нямаше вина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки