Страцимир Тинчев: Етър може да влезе и в шестицата

"Имаме някои предписания от БФС, които ще изпълним в скоро време"

Страцимир Тинчев: Етър може да влезе и в шестицата
Административният директор на „Етър“ Страцимир Тинчев даде интервю за подготовката за първенството и очакванията за новия сезон в елита.

– Току-що завърши една кампания, а започва нова. Има ли време за пренастройване?
– Като време няма, но пък както завършихме във форма и сме готови, така и сега започваме. Завършихме с отлично настроение, целите пред клуба бяха изпълнени и е нормално да сме доволни. Но това не трябва да ни отпуска, а да ни мотивира още повече да работим пълноценно и всеки да дава всичко от себе си – ръководство, състезатели, фенове, за да може „Етър“ да запази мястото си и да показва добри игри в елита.

– Ти кога повярва, че „Етър“ ще влезе в Първа лига?
– Аз по принцип съм оптимист, дори мога да кажа – болен оптимист. Такъв човек съм, че с каквото се захвана, искам нещата да се случват. Вярвах от самото начало във влизането, двамата със Стефан Атанасов бяхме сигурни, че ще успеем.

– Вече е време за подготовка във всички отношения – игрова, организационна…
– Спортно-техническата се движи от Станислав Генчев и Стефан Атанасов. Чисто административната, за която отговарям аз – стараем се и работим усилено, има някои трудности, които трябва да бъдат отстранени, за да са нещата наред. Имаме някои предписания от БФС, които ще ги изпълним в скоро време, за да си посрещнем мачовете на нашия стадион. Занимавам се основно с организационните въпроси – лагери, контроли, екипировки, договорите на футболистите…

– Защо спряхте избора си върху Дряново за предсезонен лагер?
– Изборът беше много лесен, тъй като от две години и половина „Етър“ се подготвя там и условията са добри. Към това, което ни предоставя Община Дряново, нямаме никакви забележки: хубав терен, добри хотелски условия, нямаме логистични проблеми. За контролите се постарахме да осигурим добри съперници, а и да са на близко разстояние. Можеше да изберем и още по-силни, но и тези са стегнати отбори, които могат да играят футбол и ще са ни от полза.

– Ти имаш повече от 10 години работа в самия футболен съюз, според теб каква е нашата готовност за получаване на лиценз?
– На 90 % сме готови, що се отнася документално. А за инфраструктурата – надявам се изискванията да бъдат изпълнени и както каза г-н Даниел Панов, нещата да са готови в двумесечен срок.

– Най-големият оптимист на кое място вижда „Етър“ в Първа лига?
– Ще бъда доволен да сме в първата шестица.

– Модела „Дунав“ ли следваме?
– Не бих казал, в България не може да следваш едно нещо стъпка по стъпка, всичко си има специфика. Но в елита има поне 8-9 отбора, с които можем да се преборим и да покажем, че сме по-добри от тях. Във футбола всичко в крайна сметка се свежда до играта на терена и резултатите. Може на някой да прозвучи несериозно, но това е моето мнение – можем да се класираме в шестицата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки