Ангел Стойков: Отборът няма никакъв товар

Селекционерът на българския юношески национален отбор до 19 години даде пресконференция

Ангел Стойков: Отборът няма никакъв товар

 Селекционерът на българския юношески национален отбор до 19 години Ангел Стойков даде пресконференция днес преди заминаването им за Грузия, където ще участват на финалите на Европейското първенство. Стойков говори за подготовката на тима, за очакванията и за съперниците в групата- Англия, Германия и Холандия.

 
"По план премина абсолютно всичко, получихме отлични условия за подготовка и за възстановяване на състезателите от редовния сезон. Това, което беше запланувано като контролни срещи, също се изпълни, за което съм благодарен на ръководството. И доколко сме готови, ще покажат резултатите на самото Европейско първенство. Но мисля, че всичко ще бъде в положителна посока за нашия отбор.
 
"Още с първата квалификация не обръщахме внимание на очакванията, постарахме се да не ни оказват особено влияние. Подготвяме се нормално, с настроение, с мотивация и да се представим по най-добрия начин и като отбор, и като индивидуалности.
 
На въпрос какво би било успех за него на това първенство, той отговори: "Успех е самото ни класиране на европейското първенство, но ще искаме да се представим по най-добрия начин. Все пак сме сред седемте най-добри отбора и това не е малко. Ако гледаме предишните участия, не са толкова положителни, но няма да се връщаме назад. Но искам да направим добро впечатление за нашата футболна общественост, това за мене ще бъде положителното.
 
"Нямаме притеснения от съперниците. Така като ги гледам момчетата, усещам амбиция, мотивация в тях, готовност да се справят срещу всеки един. Дори напротив, това за нас е допълнителен стимул.
 
Няма никакъв товар върху нас, че преди България не е печелила точка и вкаран гол. Това е една награда за нас, че сме извоювали участието си на Европейското първенството. А опитът е налице, те са един от отборите, които имат най-много международен опит. Но по-различните неща са на първо място възрастта, нивото е различно, а и да не забравяме, че това място ние си го извоювахме".
 
Не мога да кажа кой е най-силният отбор измежду Англия, Германия и Холандия. Всички отбори в нашата група са силни, в това число и ние. Надявам се ние да бъдем най-добрия отбор в групата. Уважавам всеки един от тях, но търсим максимума от всяка една среща. И трите отбора са много силни, но имат различен стил на игра. С Англия дори играхме контрола, но не мога да отлича нито един от противниците с нещо повече".
 
Вратарят Даниел Наумов е наказан за първия мач, а някои от футболистите имат малки проблеми, което обаче не притеснява бургаския специалист.
 
"Винаги има в един отбор има проблеми. Надявам се, че ще ги разрешим нашите, и се надявам всички наши играчи ще бъдат на 100 процента за първия мач.
 
Относно разузнаването на противниците, максималното е направено и ще ми бъде от полза. Всеки един от тези отбори на това европейско първенство е фаворит. Надявам се, че ние ще прескочим групата".
 
Промените в състава са минимални. Отпаднаха Стивън Славков и Асен Чандъров, който се контузи лошо, а техните места заеха Матео Стаматов и Мариян Димитров. "За съжаление Асен Чандъров е основен състезател, а няма възможност да бъде на първенството. Колкото до Матео Стаматов, вече е излекуван, участва пълноценно и участва във всички контролни срещи, за да натрупа игрови опит. А дали ще има тактически промени, ще подходим индивидуално срещу всеки един съперник.
 
Искам първо да играем със същото отношение, както бяхме на квалификациите. Не мога да кажа, че ще играем зцдраво в защита. Ако сме агресивни и отпред, ще ни бъде по-лесно. Наясно, съм, че ще бъде много горещо, но и тука вече температурите са такива".
Иван Иванов: Стойчо Младенов ми нанесе голям удар

Русия призна, че е отказал оферта от Мъри да премине в школата на Левски

Стойне Манолов: За мен решението на Гриша Ганчев бе очаквано

Те се капсулираха от „червената“ общност и мислеха, че резултатите от Ловеч ще свършат работа тук…

Красимир Чомаков: Оставете Стамен Белчев

Не очаквах загубата от Ботев

Майкъла: На Гриша Ганчев просто му е писнало

„Лудогорец ще е шампион за 13-та поредна година“

Шеф в Ботев Пд обяви съдбата на треньора

Вижте какво каза Артур Платек

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки