Александър Цветков: Черно море ми подаде ръка в труден момент

„Напълно възможно е да е влезем в топ 4”

Александър Цветков: Черно море ми подаде ръка в труден момент

Полузащитникът на Черно море Александър Цветков мечтае един ден да играе в елитен тим от чужбина. Това каза националът в интервю за клубния сайт на “моряците”. Цветков коментира силния старт на отбора от началото на сезона, шансовете на тима да влезе в топ 4 на Първа професионална лига, както и очакванията си за предстоящия мач със Славия в петък на “Тича”.

- Сашо, Черно море тръгна мощно в първенството. Очаквахте ли толкова убедителен старт, след като градите нов отбор, а за толкова кратко време не може да се получи желаният синхрон между отделните линии?

Ако трябва да съм честен, очаквахме толкова убедителен старт. Най-малкото, защото всички в отбора се разбираме и сме приятели, както на терена, така и извън него. Въпреки краткото време, което имахме да се обиграем, мисля, че ние донякъде успяхме да се сработим. Очаквам занапред в първенството да се представяме още по-добре.

- Вижда се, че отборът има нов приятен за окото облик и стил на игра. Как го постигате?
Постигаме го с много тренировки и наставления от старши треньора. Както и с добрите футболисти, с които разполага отборът.

- Вдигнахте високо летвата и всички вече се съобразяват с вас, което означава, че Черно море ще играе винаги под напрежение. Ще се справите ли?
До момента са изминали 4 кръга от първенството. В тях спечелихме 10 точки. Има още много мачове до края на шампионата. Мисля, че е рано да се говори за каквото и да било напрежение. Но, и да се появи такова, смятам че ще се справим с него.

- Треньорът Георги Иванов обяви, че целта ви е топ 4, но след като апетитът идва с яденето, може ли да се преборите и за медал?
Напълно възможно е да е влезем в топ 4. Естествено, че всеки от нас жадува да закачи медал на врата си и ще се раздаваме до последно, за да постигнем целта си.

- Освен ЦСКА и Левски, кои ще са другите ви конкуренти за Европа?
Мисля, че е много рано да говорим с кои отбори ще се конкурираме. Евентуално, можем да се борим за влизане в Европа. ЦСКА изтърпяват наказание, а Левски не започнаха никак добре първенството, така че може нито един от двата отбора да не попадне там.

- Предстои ви домакинство със Славия, срещу който играете успешно в последните години. Ще го победите ли и този път?
Очаква ни тежък мач, предвид атмосферните условия. Смятам, че сме подготвени добре за мача и ще победим.

- В първите мачове те използваха предимно в центъра на отбраната, а твоята сила е в средата на терена, без значение дали като опорен халф или зад централния нападател. На кой пост се чувстваш най-добре?
През миналия формат на първенството също играх на различни позиции и треньорът беше доволен от мен. Той ме пуска там, където знае, че бих бил полезен за отбора в дадения мач. Имали сме разговори по тази тема и той преценява на кой пост ще свърша работата, която се очаква от мен.

- Хубчев неизменно те кани в държавния тим, сигурно ще получиш покана и за световните квалификации с Швеция и Холандия в началото на септември. Надяваш ли се да вземеш участие в някой от мачовете, а не само да попаднеш в разширения състав?
Надявам се първо да получа повиквателна за квалификационните мачове, а след това треньорът ще прецени дали да разчита на мен.

- След силното представяне на Черно море в началото на първенството, може ли и други футболисти на Черно море да попаднат в националния?
Отборът ни играе добре и е напълно възможно.

- Сашо, през лятото се заговори за интерес към теб от Левски и чужбина. Разкажи ни подробности и защо реши да останеш на „Тича”.
Не желая да коментирам!

- Какво е за теб Черно море?
Той значи много за мен. Подадоха ми ръка в труден момент, донякъде успях да възродя кариерата си и дължа всичко до момента на този клуб.

- Докъде се простират футболните ти мечти?
Един ден да заиграя в елитен отбор от чужбина.
Илиан Илиев: Най-важното е, че не получихме гол от Пирин

"Липсваше ни последния удар, за да победим", каза треньорът на Черно море

Храбър Пирин спря и Черно море (ВИДЕО)

"Моряците" с претенции за червен картон

ЕУФОРИЯ НА "ТИЧА": Мощен Черно море преби Левски с 3:1 (ВИДЕО)

"Моряците" отново са втори

Допълнителни мерки за сигурност на "Тича" за Левски

От Черно море обявиха важна информация

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки