Тихомир Иванов: Мястото ми е в световния елит

"Чувствах се подготвен, но нелепото разтежение провали всички", каза лекоатлетът на прибиране в София

Тихомир Иванов: Мястото ми е в световния елит

Състезателят в скока на височина Тихомир Иванов е уверен, че мястото му е в елита на неговата дисциплина и вече е успял да се докосне няколко пъти до най-големите си конкуренти на световния връх.

Лекоатлетът се класира на 11 място на световното първенство в Лондон преди дни. Той направи само един опит, тъй като контузия в бедрото не му позволи да се бори за медали.

"Сега ще се възстановя и продължавам да гледам към следващите състезания. Аз съм в елита, колкото и странно да звучи. В една компания съм с доста атлети със сходни резултати. Занапред мястото ми е в тези състезания и с тези резултати. Вече имам натрупани състезания зад гърба си. Още на 19 години участвах на европейско първенство за мъже в Цюрих. Сега, след 4-5 години, вече имам опит, не съм толкова плах на големите състезания", заяви Иванов при завръщането си у дома.

Той увери, че контузията му не е сериозна и се надява, че скоро отново ще е на пистата за нови състезания. Иванов заяви, че е имал сили да влезе в топ 5 на света, но изненадващата травма му е попречила.

"Още усещам болка. Не съжалявам за състезанието, а и не мога да променя нищо. Най-положителното е, че подобрих личния си рекорд. Доволен съм от сезона като цяло, имах стабилни резултати и доказах, че съм част от елита. Не съжалявам, че не взех медал. В деня на квалификация и преди финала се чувствах добре и бях готов за силно състезание. Нелепо разтежение обаче промени всичко. Имам разтежение с хематомб до 17 сантиметра. За радост няма разкъсване, но разтежението е от трета степен и изисква малко по-продължително възстановяване, не е никак за подценяване. Мисля, че към средата на септември ще мога вече да тренирам нормално", допълни той, цитиран от bTV.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки