Божидар Аврамов: Бяхме добри, но можем повече

Гардът призова за пълна зала "Универсиада" утре

Божидар Аврамов: Бяхме добри, но можем повече

Гардът на баскетболния Лукойл Академик Божидар Аврамов заяви, че тимът може да играе на още по-високо ниво от показаното срещу Бенфика в първия мач на тима от квалификациите за Шампионска лига.

 

Той сподели, че е доволен от облика, който тимът е показал и се надява в следващите мачове той и съотборниците му да са още по-добри.

 

„Вчера показахме облика си такъв, какъвто би трябвало да бъде и такъв, какъвто всички очакват от нас. Облик, към който се стремим и за който тренираме от началото на подготовката. Аз обаче мисля, че можем да играем много по-добре. Надявам се, че с всеки следващ мач ще изглеждаме все по-добре и по-добре", коментира пред bball.bg Божидар Аврамов при кацането на „студентите” от Амстердам днес.
 
Той призова хората да отидат утре в зала „Универсиада” и да подкрепят него и съотборниците им в битката срещу португалците.
 
"В България има много хора, които не ни харесват, но аз се обръщам към тези, които обичат баскетбол и гледат баскетбол. Да дойдат утре в зала "Универсиада" и да ни подкрепят срещу Бенфика. Все пак, не сме чак толкова много отборите у нас, които участваме в евротурнирите", сподели гардът.
 
Аврамов заяви, че е гледал и мачовете на другите два отбора, борещи се в турнири в Европа.
 
"Имах възможността да гледам Балкан, който изигра един много силен мач срещу Орадеа. Никой не вярваше и че Рилски спортист ще победи в Латвия, но аз се радвам и за двата отбора, защото са български и защото всички ние се борим лицето на българския баскетбол да бъде приятно и да става по-добро в Европа. И не на последно място, българи сме и трябва да се подкрепяме", призна варненецът.
 
Относно групата в Шампионска лига, в която Лукойл може да играе ако премине квалификациите, гардът заяви: "Всяко момче от нашия отбор иска да играе на по-високо ниво. И ние сме на този път, вървим по този път към по-високото ниво. Всички знаят каква ще бъде групата в Шампионската лига.
 
Друг въпрос е какви биха били нашите шансове там. Но е друго да се докоснеш до по-високо ниво, да видиш докъде си, върху какво трябва да работиш, къде изоставаш и върху какво трябва да наблегнеш. Това е и за самочувствие, и за България е важно", каза още Аврамов.
Лукойл приема Бенфика от 18:30 часа във вторник (26 септември) в зала "Универсиада". Входът на залата е безплатен за зрители.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки