Петър Зехтински: Ботев (Пд) заслужава да е в шестицата

"Още преди дербито с Локомотив казах, че вървим по възходяща линия"

Петър Зехтински: Ботев (Пд) заслужава да е в шестицата

Славният футболист на Ботев Пловдив Петър Зехтински заяви, че мястото на тима е в първата шестица. Той отчете, че най-важното нещо е, че Киров е успял да запази гръбнака на състава.

"Още преди дербито с Локомотив казах, че вървим по възходяща линия. Сега очаквам да победим и Септември и да запишем трети пореден успех. Не зная Тодор Не-лев в какво състояние ще бъде след мачовете на националния отбор, но Ботев има и други лидери. Лъчезар Балтанов е важна фигура за отбора и може да го поведе. Доказал го е през годините. Той е юноша на Левски, но стана наш зет, пловдивски. Надявам се всички да го признаят и приемат като наше момче. Показа лидерски качества и постепенно навлиза във форма. Разполагаме със силна средна линия. Новото попълнение по лявото крило Дуде Ндонгала също се включи много добре и прави хубаво впечатление. Виана е много класен футболист. Така че имаме балансиран отбор", каза Зехтински. Той отчете и известни слабости.

"Защитата трябва да е по-добра, защото не е нормално да допускаме 2 гола срещу Витоша Бистрица и сега два от Марица в контролата по време на паузата. И въпреки това отборът ни е богатство, защото гръбнакът бе запазен. Напуснаха ни две-три основни единици, но няма как. Все пак те отидоха в чужбина. Попълненията ни са силни. Гласува се доверие на треньора. Така че класирането в шестицата е нещо нормално и заслужаваме да сме там. Надявам се, че ще успеем да го постигнем", каза легендата на канарчетата пред "Тема Спорт".

Той изрази надежда да няма повече наказания за клуба и мачове без фенове, както бе в дербито с Локомотив. "Публиката е нашият 12-и играч. Тя винаги е важен фактор. Атмосферата на стадион "Христо Ботев" ми липсва. Трябва да се направи всичко възможно този проблем да се реши и строежът на "Колежа" да се довърши. Знаете, че има разминавания между сдружението и клуба на привържениците. Там ще се решат нещата. Сигурно някой знае по каква схема и за какво ще увеличаваме капитала, за да намалеят дълговете на Ботев", каза наскоро Зехтински пред БНТ. Той изрази надежда канарчетата да запазят Купата на България. На осминафиналите те срещат Царско село на стадион "Славия" в София.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки