Шедьовър на Жиру изкова трите точки за Арсенал срещу Звезда (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Артилеристите" измъкнаха победата след феноменален гол на Оливие Жиру

Шедьовър на Жиру изкова трите точки за Арсенал срещу Звезда (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арсенал постигна много важна победа срещу тима на Цървена Звезда в гостуването си в Сърбия.

 

"Артилеристите" измъкнаха трите точки в самия край на срещата, благодарение на Оливие Жиру, който реализира приказен гол със задна ножица във врата на Милан Борян.

Първата по-сериозна ситуация в мача бе за гостите от Арсенал, които получиха правото да изпълнят свободен удар в 15-та минута в близост до вратата на Звезда. Зад топката застана Тео Уолкът, който стреля, но стражът на домакините изби с вещина. 

Английският клуб продължи да упражнява по-голям натиск, който обаче не бе оползотворен с попадение. 
 
В 25-та минута Мичел Доналд от състава на Цървена Звезда опита центриране отдясно, което бе, засечено то Буачи. Ударът му рикошира от защитник на Арсенал и излезе в ъглов удар. От последвалото изпълнение на корена отново Боачи засече с глава, но топката се отби в напречния стълб на вратата зад Петр Чех.
 
 
Пет минути по-късно Неманя Радонич бе изключително близо до това да изведе своите съотборници напред в резултата. Сърбинът получи топката абсолютно обезпокояван в наказателното поле и стреля силно, но Петр Чех изби. Кълбото отскочи и отново попадна в Радонич, който отново опита да прониже вратата на Арсенал. Там обаче бе Нелсън, който сложи тяло пред топката и предотврати сигурен гол.
 
Срещата сякаш се поуспокои след бурните минути на Звезда, за да се стигне до 42-та минута, когато Уолкът опита центриране в наказателното поле на Милан Борян. С топката се разминаха няколко футболисти на „артилеристите“, за да може вратарят на сръбския гранд да избие в ъглов удар. 
 
Така първата част приключи при нулево равенство, но с обещание за още по-добро второ полувреме.
 
В 50-та минута Арсенал стигна до удар на Рийз Нелсън, който бе избит в корнер от Милан Борян. 
 
Веднага след това Стойкович центрира на главата на Крстичич, който изпревари Холдинг и нанесе силен удар с глава, но право в ръцете на Чех. 
Звезда заигра все по-силно и погледна по-сериозно напред. Елнени направи груба грешка и върна топката неориентирано към Чех в 54-та минута, но пасът бе пресечен от играч на домакините, който моментално шутира, но отново в ръцете на чешкия вратар на „артилеристите“. 
 
Противно на очакванията не последваха по-сериозни атаки към двете врати. Два отбора опитваха интересни атаки през центъра на терена, които обаче бяха потушавани още в зародиш. Така се стигна до 80-та минута, когато левият бек на Звезда Милан Родич удари с лакът Франис Коклен при едно единоборство. Това беше втори жълт картон за бранителя, който бе изгонен от игра и остави съотборниците си човек по-малко. 
 
 
В 85-та минута Арсенал стигна до феноменален гол, дело на Оливие Жиру. „Артилеристите“ разиграха по въздух с едно докосване, а Уолкът свали с глава към Жиру, който с гръб към врата акробатично насочи топката в далечния ъгъл на Борян.
 
 
 
До края на срещата играчите на Цървена Звезда не намериха правилния път към врата на Чех и се простиха с шансовете си за изравняване на резултата. Така отборът на Арсен Венгер взе важна победа и окупира първото място в своята група. 
 
Здрав бой за Груев и Лийдс в Англия

Промоцията за Висшата лига увисна след 0:4

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки