Академик оцеля в драма с продължение срещу Рилецо

"Най-резултатен за победителите беше Мануел Джонсън с 19 точки"

Академик оцеля в драма с продължение срещу Рилецо

Академик Бултекс 99 записа трета поредна победа от началото на сезона в мъжкото баскетболно първенство. Баскетболистите на Асен Николов се наложиха със 79:74 след продължение над Рилски спортист у дома.

 

Началото на мача бе много оспорвано и с честа смяна на водачеството. Нито един от двата тима обаче не успя да се откъсне с по-сериозна разлика и след десет минути игра резултатът бе 23:21 за домакините. 
 
Академик Бултекс 99 имаше леко предимство през втория период, но в края на полувремето Рилски спортист поведе и се оттегли на почивката с минимален аванс от една точка.
 
Ситуацията не се промени и след паузата. Преди решителните десет минути резултатът бе равен 54:54. В заключителната четврът Рилски спортист дръпна с шест точки, което бе и най-голямата разлика в мача до този момент. Тимът от Самоков поддържаше преднината си, но малко повече от минута преди края се стигна до ново равенство. Айзея Юмипиг отново изведе Академик напред след два успешни наказателни удара, но след това Златин Георгиев възстанови равенството за 70:70. В оставащите секунди резултатът се запази и и мачът бе пратен в продължение. То бе спечелено от домакините с 8:4 след две тройки на Юмипиг.
 
Най-резултатен за победителите беше Мануел Джонсън с 19 точки. Айзея Юмипиг добави 14. По 12 имат Мартин Дурчев и Шакир Смит. Станислав Ваклинов завърши с дабъл-дабъл от 11 точки и 10 борби.
 
За Рилски спортист по 15 точки отбелязаха Мартин Маринов и Златин Георгиев. Дерек Райт се отчете с 13, а Травис Тейлър записа 12 точки и 12 борби. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки