СКАНДАЛ: Ферари заплаши да напусне Формула 1

"Не искам да участваме в един НАСКАР в световен мащаб", обяви шефът на "скудерията"

СКАНДАЛ: Ферари заплаши да напусне Формула 1

Ферари може да напусне Формула 1, ако условията в шампионата след 2020 година са в техен ущърб. Това заяви президентът на "скудерията" Серджо Маркионе . Новите собственици Liberty Media искат да внесат повече интрига в шампионата като поставят финансови граници на отборите, направят двигателя по-прост, евтин и шумен.

 

Ферари са един от символите на Формула 1, участват в шампионата от 1950 тозива насам. Спечелила са 15 титли при пилотите, 16 при конструкторите, 227 победи от приблизително 1000 старта. 
 
"Liberty имат доста добри намерения като това да сложат ограничение на разходите на отборите. Има обаче и редица неща, които не смятаме за нужни и с които не сме съгласни. В спорта през 2021 година ще навлезе друг въздух и ние трябва да вземем някои решения за бъдещето си. Разбирам, че новите собственици имат това предвид, но искам да бъда абсолютно ясен, че ако обстоятелствата не са в наша полза, това ще се отрази на резултатите на нашия бранд и мястото ни на пазара, което сега е на уникално ниво", коментира Маркионе.
 
"Ферари няма да играе тази игра при подобни обстоятелства. Това ще има доста последствия върху структурата на Ферари, но съм сигурен, че имаме достатъчно алтернативи. Не искам да обсъждам подробно въпросите, които коментирахме на срещата, просто ще изчакаме да видим как ще се развият нещата", добави той.
 
Попитан как ще се чувства, ако като президент на Ферари сложи край на историята им в спорта, Маркионе отговори: "Ще мисля за милионите долари, които ще вложим много по-рационално в алтернативни проекти. Това, което знам, е, че Формула 1 е част от нашето ДНК още от раждането ни, но ако тя стане неразпознаваема спрямо миналото, аз не искам да участваме в един НАСКАР в световен мащаб".
ОФИЦИАЛНО: Хулкенберг ще кара за Ауди във Формула 1

Немският пилот напуска Хаас след края на сезона

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки