НСА проведе коледен турнир по лека атлетика

В събитието се включиха над 60 деца и бе проведено с помощта на над 20 доброволци

НСА проведе коледен турнир по лека атлетика

 В Националната спортна академия "Васил Левски" се проведе коледен турнир за деца по лека атлетика. Празникът бе организиран, за да бъде отбелязан международният ден на доброволчеството именно с доброволческа дейност. 

 

В събитието се включиха над 60 деца и бе проведено с помощта на над 20 доброволци. Събитието се организира от Катедра "Лека Атлетика" на Национална спортна академия "Васил Левски", спортен клуб "КЛАСА" и "Асоциация за развитие на българския спорт". Участниците получиха награди от спонсорите на събитието - лакомства от "Пауър марк". Всяко дете получи и грамота за участие от "Асоциация за развитие на българския спорт", а организаторите се надяват тази инициатива, която се провежда за трета поредна година да повиши интереса на подрастващите към спорта и физическата активност и да им даде мотивация да бъдат активни в ежедневието си.
 
Малките атлети бяха наградени от проф. Стефан Стойков, ръководител катедра "Лека атлетика", Тереза Маринова, олимпийски шампион и преподавател в НСА "Васил Левски" и Ивайло Лазаров - основен организатор на надпреварата и преподавател в Академията. За да са съпричастни към физическата активност на децата, сред родителите беше реализирана томбола, като наградата от томболата бе спечелена от Величка Георгиева.
 
Международният ден на доброволчеството се чества за първи път на 5 декември през 1985 г. по инициатива на ООН, когатосветовната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. "Асоциация за развитие на българския спорт" работи целенасочено за развитието на доброволчеството в спорта с цел регламентирането му и създаване на повече възможности за изграждане на знания и умения чрез доброволчество в спорта и благодари на всички доброволци, които подкрепят кампаниите и инициативите на организацията. 
 
Коледният турнир се реализира като част от проект Млади посланици на спортното доброволчество /YASV/ и част от доброволците, които спомогнаха за реализацията на събитието бяха именно младите посланици на спортното доброволчество. Проектът, който е съвместно партньорство между четири държави и има за цел да насърчава доброволческите дейности в спорта, равните възможности и осъзнаване на важността на здравословния начин на живот чрез повишаване на участието в спорта за всички.
 
Основните фази на проекта са посветени на местни дейности, свързани с популяризирането на спортната култура и повишаване на осведомеността относно значението на физическата активност, както и насърчаване на доброволчеството, неговите ценности и неговите ползи за обществото. В допълнение, като краен продукт на проекта ще бъде създадена онлайн платформа, която ще събере всички резултати и най-добри практики, за да следват същия път към популяризирането на спортната култура и доброволчеството в спорта като начини за насърчаване на равни възможности и борба със социалното изключване. 
НОВ ЗАКОН: Улесниха издаването на визи на чуждите спортисти

Вижте подробности

Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки