Министър Кралев представи пред ЕП приоритетите ни в сферата на младежта и спорта

„Искаме да отправим посланието, че най-силната превенция при борбата с допинга в спорта е образоването”, коментира той

Министър Кралев представи пред ЕП приоритетите ни в сферата на младежта и спорта
„Представих пред Европейския парламент (ЕП) приоритетите, които Българското председателство си поставя в сферата на младежта и спорта.”

Това съобщи министър Красен Кралев в социалната мрежа Facebook.

„Бъдещето на Европа и младите хора е един от основните приоритети по време на Председателството ни и Министерство на младежта и спорта (ММС) си поставя за цел постигането на реални резултати за младите хора и за спорта в Европа”, посочва той.

„В своята програма за предстоящите шест месеца в сектор „Младеж“ ММС поставя акцент върху младежкото развитие и бъдещите младежки политики. Главното събитие в рамките на структурирания диалог по време на българското председателство ще бъде Конференцията за младежта на ЕС от 16 до 19 април 2018 г. в София, която ще бъде насочена както към предизвикателствата, пред които са изправени младите хора, така и към вслушването в техния глас при изготвянето на конкретни препоръки към следващата Европейска стратегия за младежта”, допълва министърът.

„Основен приоритет в програмата на ММС през следващите шест месеца е борбата срещу употребата на допинг в спорта и съм щастлив, че едно от първите официални събития по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, което ще се проведе в София на 24-ти и 25-ти януари, е семинар на тема „Предотвратяване на допинга в професионалния спорт и в спорта за всички чрез обучение и разследване“. Искаме да отправим посланието, че най-силната превенция при борбата с допинга в спорта е образоването – информираност и превантивно обучение, насочено както към професионалните спортисти, така и към аматьорите”, коментира Кралев. 

„Като член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция аз съм горд, че на България се пада и отговорността да ръководи през първите шест месеца на 2018 г. процеса по изготвянето и съгласуването на единна позиция на ЕС във връзка с прегледа на Световния антидопингов кодекс и ще направя необходимото становищата на ЕС да бъдат изцяло взети предвид в рамките на текущата дейност.”

„Отговорих подробно и на редица въпроси от страна на зам.-председателя на Комисията по култура и образование от Групата на Зелените Хелга Трюпел, Богдан Вента и Михаела Шойдрова от Европейската народна партия, Силвия Коста и Момчил Неков от Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП. Въпросите бяха свързани с двете най-важни теми в сектор “Младеж” - Корпуса за солидарност и изработването на Европейската стратегия за младежта, Европейския корпус за солидарност и системата за валидиране на умения, борбата с агресията в спорта, казуса с ФИБА и Евролигата и мерките срещу манипулирането на резултатите от спортни срещи”, завършва той. 
Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки