Главният секретар на ММС Асен Марков награди най-добрия спортист на Козлодуй за 2017 г. кикбоксьорът Стоян Петков

За втора поредна година Община Козлодуй отличи най-изявените състезатели, треньори и деятели в града

Главният секретар на ММС Асен Марков награди най-добрия спортист на Козлодуй за 2017 г. кикбоксьорът Стоян Петков

Главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков бе гост на церемонията по награждаването на най-добрите спортисти на Козлодуй за 2017 г.

За втора поредна година Община Козлодуй отличи най-изявените състезатели, треньори и деятели в града.

Асен Марков връчи най-престижната награда „Спортист на годината“ за 2017-а, която бе присъдена на Стоян Петков от кикбокс клуб „Златните момчета“.

Той е национал в категория до 71 кг в стил лоу-кик, републикански шампион, шампион от международния турнир „Купа на Аполон“, балкански вицешампион и трети за Световната купа в Унгария.

Община Козлодуй раздаде 50 спортни награди в присъствието на кмета на града Маринела Николова, изпълнителния директор на АЕЦ Козлодуй Иван Андреев, изпълнителния директор на ДП РАО Делян Петров, общински съветници, представители на бизнеса и гости от областта.

Главният секретар на ММС Асен Марков и кметът Маринела Николова отправиха приветствия към спортистите и гостите на награждаването.

„Поздравявам Ви за желанието да направите церемонията по награждаване на най-добрите спортисти традиционна за община Козлодуй. Където има традиции, има и бъдеще. Трябва да уважаваме труда на спортистите“, каза Асен Марков.

Носителите на наградите в различните категории са определени от комисия.

В категория „Звезда на феновете“ победителят бе излъчен с гласуване на фейсбук страницата на общината, в която са се включили около 5 000 души. След много оспорвана борба отличието спечели Цветомира Йончева от плувен клуб „Атомик“.

В категория „Най-млад спортист“ на първо място се класира 9-годишният Павел Андреев от СК по таекуондо „Оренда“, който има спечелени два бронзови медала от държавен шампионат през 2017 г.

Той бе награден от кмета Маринела Николова. Всички номинирани спортисти и треньори в отделните категории получиха от Община Козлодуй грамоти и тениски с отличителните знаци на събитието.

В категория „Треньор на годината“ наградата бе присъдена на Ивайло Алипиев от клуб по джудо „Олимпия“. Под негово ръководство състезателите от клуб „Олимпия“ през 2017 г. са спечелили 5 купи за отборно класиране, 7-о място на Балканско първенство и 106 медала (8 от републикански и 98 от национални и международни турнири).

В категория „Отбор на годината“ победител стана отборът по морски спортен многобой (мъже) при СК „Атом“. Той завърши на първо място в комплексното класиране на откритата спартакиада по морски спортове във Варна. В категория „Спортист на годината“ победителят Стоян Петков от кикбокс клуб „Златните момчета“ изпревари в челната тройка джудистите Валентин Алипиев и Магдалена Рангелова от клуб „Олимпия“.

В Топ 10 влязоха също Ирина Железарска (джудо, „Олимпия“), Даниела Стефанова (джудо, „Олимпия“), Симона Спасова (таекуондо, „Оренда“), Ралица Коева (джудо, „Олимпия“), Цветомира Йончева (плуване, „Атомик“), Теодора Русева (бадминтон, „Св. Архангел Михаил“) и Богдан Никифоров (кикбокс, „Златните момчета“).

Кметът на Козлодуй Маринела Николова получи от името на изпълнителния директор Дамян Дамянов почетен медал „60 години Български спортен тотализатор“ за доброто сътрудничество с общината, който й беше връчен от регионалния директор на БСТ Николай Василев.

Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки